Medya
20 Eyl 2011 05:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

OKUYUCU MEKTUBUNU KENDİ YAZISIYMIŞ GİBİ YAYIMLAYAN KÖŞE YAZARI KİM?

Okuyucunun gönderdiği mektubu isim vermeden alıntılayıp, kendi köşesine koyan köşe yazarı kim?

Burhan Ayeri ve Yüksel Aytuğ gibi televizyon eleştirmenleri köşelerinde sık sık okuyucu mektuplarına yer veriyorlar ve mektubu gönderenlerin isimlerini de yazıda bizzat zikrediyorlar.

Ayeri bugünkü yazısında haklı bir isyanda bulunuyor. "Bazı köşe yazarları okuyucu mektuplarından esinlendiği fikirleri kendi fikirleriymiş gibi sunuyorlar" diyor Burhan Ayeri.

Buna göre; bir köşe yazarının yazısındaki aynı cümleleri kendisine gelen okur mektubunda görmüş. Anlaşılan aynı okuyucu aynı mektubu o köşe yazarına da göndermiş. Burhan Ayeri o köşe yazarının ismini vermedi ama bu yapılanı "fikir hırsızlığı" olarak niteledi.

İşte Burhan Ayeri'nin yazısından ilgili kısım...

(...)

Okuyucuya saygı mühim. Yazarı bilgilendirirken, dikkatinizden kaçanları da gözünüze sokarlar. Hayli uzun meslek hayatımızda, hiç 'Fikir hırsızlığı yapmadık'. Ancak, size gelen e-postanın bire bir başka köşelerde yayınlandığı dikkatimizden kaçmaz. Bunlardaki fark 'Canımızı sıkar'. Çünkü isim yapmış, ünlenmiş köşe sahipleri, kendi gözlemi gibi sunar. O gazetedeki ile adımıza yollananın virgülüne kadar aynı olduğunu anlarsınız. Şimdi bunları isimleriyle yazsak, utanırlar mı dersiniz? Sanmıyoruz. Çünkü alın damarları çatlak. Bu tiplere tavsiyemiz; 'O gün malzeme yoksa, yazmasınlar. Sadece kendilerini değil, mesleğin tüm üyelerini rezil ettiklerinin farkında değiller mi?'

Burhan Ayeri/Akşam

ETİKETLER
#burhan ayeri