Polemik & Kulis
01 Haz 2022 17:19 Son Güncelleme: 01 Haz 2022 17:28

Ödüllü gazeteci BBC Türkçe’ye veda etti! Bağımsız olarak devam edecek…

BBC Türkçe’den veda haberi geldi. Ödüllü isim, kariyerine bağımsız gazeteci olarak devam edeceğini açıkladı.

BBC Türkçe’den ayrılık haberi geldi. Yaklaşık üç yıldır BBC Türkçe’de görev alan Neyran Elden, kariyerine bağımsız gazeteci olarak devam etme kararı aldığını duyurdu.

Ayrılık haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla veren Elden, şu ifadeleri kullandı: “Geçirdiğim üç güzel yılın ardından BBC’den ve BBC Türkçe’den ayrılıyorum. BBC’de yolumun kesiştiği tüm meslektaşlarıma sevgilerimi sunuyorum. Yoluma bağımsız / freelance gazeteci olarak devam ediyor olacağım.”

 

NEYRAN ELDEN KİMDİR?

Galatasaray Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Neyran Elden’in gazetecilik ve görsel medya alanlarında yüksek lisansı var. En son BBC Türkçe’de görev alan Elden, öncesinde Associated Press Haber Ajansı, Deutsche Welle, RTL, Rai - Radiotelevisione Italiana gibi kurumlarda çalışmıştı.

Neyran Elden, 2020 yılında BBC Türkçe ’de yayınlanan “Cerrahpaşa'da Bir Gün” başlıklı haberiyle ödüle değer bulunmuştu. Elden, 2021’de BBC Türkçe’de yayınlanan “Marmara Denizi’nde salya - Müsilajın su altındaki sonuçlarından korkuyoruz” başlıklı haberi ile de TGC tarafından övgüye değer görülmüş ve ödüllendirilmişti.