Polemik & Kulis
10 Haz 2010 08:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

O İSRAİL AJANI TÜRK GAZETECİLERİ HEMEN AÇIKLA KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKMA!

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın Mossad ajanı gazetecileri biliyorum sözlerine çok sert tepki!

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz. İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın "Mossad ajanı gazetecilerin listesi elimde, gerekirse açıklarım" sözlerine tepki göstererek "Hiç durma hemen açıkla, açıkla ki hep birlikte öğrenelim" dedi..

İşte Yılmaz’ın bugün köşesinden aktardığı o çağrı:

RASİM Ozan Kütahyalı, dünkü Taraf’ta İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile yaptığı bir konuşmayı aktardı.

İHH Başkanı, Hürriyet’te yayımlanan baskın sonrası asker görüntülerinin bir üyeleri tarafından gazeteye verilmiş olmasını kabul etmiyor.

“O fotoğrafların devamında İsrailli askerlere yardım ettiğimizin görüntüleri de olması lazım. Niçin o yardım ve tedavi görüntülerini yayınlamıyorlar” diye soruyor.

Kütahyalı gibi iddialı bir gazetecinin o görüntülerin de yayımlandığını İHH Başkanı’na hatırlatmasını beklerdim.
Belki Yıldırım o zaman daha inandırıcı bir şeyler söyleme fırsatı da bulurdu.

Fotoğrafların İHH internet sitesinde yayımlanması için de “Basında yayımlandıktan sonra arkadaşlar koymuşlar. Sonra hemen onları kaldırttık” diyor.

Merak ettim: Madem bu fotoğraflar ancak İsrail tarafından sızdırılabilirdi, İHH nereden buldu? Demek ki bazı İHH üyelerinin elinde bu fotoğraflar olabiliyormuş!

Ama en inanılmazı ise İHH Başkanı’nın kendisini sorgulayan Mossad ajanı ile yaptığını iddia ettiği konuşma.
Yıldırım, kendisini sorgulayan ajan ile konuşmuş o da “Her şey daha yeni başlıyor, önümüzdeki haftadan itibaren neler olacağını, havanın nasıl değişeceğini göreceksin” diyerek, belli yayın organlarının ve belli gazetecilerin isimlerini vermiş.
Yani bir Mossad Ajanı, “düşman” diye sorguladığı kişiye, Mossad’ın istekleri doğrultusunda çalışan gazetecilerin isimlerini tek tek saymış!

Yıldırım “gerekirse” bu isimleri tek tek açıklayacağını da söylüyor.
Bence “gerekir”, hemen açıklasa iyi olur.
Ama palavranın böylesine de daha önce pek rastlamadığımı söylemek zorundayım, kusura bakmasın.
Hangi ajan, kendi gizli servisi adına çalışan gizli isimleri, sorgulayıp sağ olarak bırakacağı birisine söyler? Hiç mi casus filmi seyretmedik? Böyle gizli bilgilerin hangi koşullar altında, ne paralara el değiştirdiğine tanık olmadık?

Ayrıca bir “gizli ajan”, böyle bir “gizli listeyi” birisine rahatlıkla söylüyorsa, önce o listeden kuşkulanmak gerekir, bunu da hatırlatmış olayım. Rasim Ozan Kütahyalı’nın yerinde olsam, bunu da sorardım.

Yıldırım aklından çıkarmasın, yalan en büyük günahlardan biridir.
“Bir hata yaptık” diyerek susup oturacağına, böyle palavralarla kafa karıştırıp, insanları zan altında bırakmanın hesabı, burada olmasa bile onun sonunda gideceğine inandığı yerde elbette sorulur.

Fethullah Gülen’e bir uyarı var

GAZZE’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde de bulunan Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak, dün babasının rahatsızlığı nedeniyle kısa bir yazı yazmıştı. Baba Albayrak’a şifa diliyorum, umarım kısa sürede sağlığına kavuşur.

Konumuz Hakan Albayrak’ın “kısa” yazmış olması değil elbette.
Belli ki Fethullah Hoca’nın “çıkışı” bu çevrede bir tür travma yaratmış.

Albayrak bakın ne diyor:
“Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Mavi Marmara ve İHH ile ilgili beyanının yol açtığı tartışma hakkında uzun uzun yazacaktım ama bugün buna imkân yok. Aslında uzun uzun yazmaya gerek de yok. Söylemek istediğim şu: Malum çevrelerin Müslümanlar arasında fitne çıkarmak için kullandığı bu açıklamayı unutalım gitsin. Herkes bağrına taş bassın ve konu kapansın.
Birbirimizi daha fazla kırmadan, yarayı derinleştirmeden! İnşallah daha çok yol yürüyeceğiz beraber. Birbirimize bakacak yüzümüz olsun.”

Bakalım, Fethullah Hoca, sözünü geri alıp, hiçbir şey söylenmemiş gibi davranabilecek mi? Benden uyarması: Israr ederse, birbirlerinin yüzüne bakamayacaklar, haberi olsun!