Medya
29 Kas 2013 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Nihat Hatipoğlu'dan cemaate ve hükümete dershane çağrısı!

Sabah yazarı Nihat Hatipoğlu cemaat ve hükümetin kavgası için bakın ne çağrısı yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifini geri çevirdiği bilinen Nihat Hatipoğlu bugünkü yazısında, ’Müslümanların birbirleriyle ihtilaflı durumlara düşmesi halinde yapılması gerekenler’i yazdı.

Nihat Hatipoğlu ’nun Sabah gazetesinde yayınlanan, "İhtilafları küllendirelim" başlıklı yazısına, "Müslümanlar arasında çıkacak bir ihtilafta takip edilmesi gereken yöntemi hatırlatan bir yazıdır" diyerek başlayan Hatipoğlu, "Uhuvvete, kardeşliğe, birliğe davet eden bir yazıdır. Bu ihtilaf dünyanın neresinde olursa olsun çözüm aynıdır aslında.
Müslümanlar arasında ihtilaflar olabilir. İnsanız. Farklı olabiliriz. Yanılabiliriz. Diyelim ki Müslümanlar arasında bir ihtilaf oldu. Müslümanlar arasındaki ihtilafta yapıcı olmalıyız. Böyle zamanlarda fitneyi-ihtilafı küllendirmeye çabalamalıyız" açıklamasını yaptı.

Hatipoğlu çok dikkatli bir dille yazdığı çağrısında ’iki taraftan herhangi birini tutanlar’a da şöyle seslendi:
"Elbette bu ihtilafta haklı ve haksız olanlar olabilir. Belki bizler de bu türden ihtilaflarda gönül itibariyle bir tarafta olabiliriz. Taraf olsak bile diğer tarafın hukukunu korumalıyız. ihtilafı derinleştirmemek için dikkat etmeliyiz.
İhtilafa düşen kardeşlerimize elimizi uzatacağız. Birbirine aykırı düşmüş iki elin birleşmesine yardım edecek üçüncü el olmaya gayret edeceğiz. Hz. Peygamber (s.a.v.) böyle günler için şöyle buyuruyor. ’İhtilafta oturan ayakta durandan, ayakta duran yürüyenden daha hayırlıdır.’ Bu söz ihtilafta olanlara değil, hepimizedir."

Yazının tamamını okumak için tıklayın