Polemik & Kulis
14 Eyl 2020 16:46 Son Güncelleme: 14 Eyl 2020 17:37

Nedim Şener'den Canan Kaftancıoğlu ve Selman Öğüt'e sert sözler!

Hürriyet yazarı Nedim Şener, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selman Öğüt’ün "Kemalizm virüstür" paylaşımına ve "Atatürk" değil, "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini tercih ettiğini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi..

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selman Öğüt, Twitter hesabından "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir. #KemalizmYıkılıyor" paylaşımında bulundu.

 

"İSLAMİYET DE BİZİM, ATATÜRK DE"

Nedim Şener, “İslamiyet de bizim, Atatürk de” başlıklı yazısında, “Şimdi de bir üniversitede doçent olan Selman Öğüt’ün ‘Kemalizm’ üzerine sözleri gündeme girdi, muhtemelen önümüzdeki günler bu konu tartışılacak. Selman Ögüt, sosyal medya platformu Twitter’dan şunu yazdı: ‘Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir.’

Öncelikle, buna Cumhurbaşkanı Erdoğan başta tüm Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin karşı çıkması lazım. Çünkü burada saldırı altında olan, yalnızca Mustafa Kemal Atatürk değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığıdır, şehitlerimizin kanıyla kurulmuş devlettir” ifadelerini kullandı.

“Nasıl ki imam hatip mezunlarına hayâsızca, toptancı bir şekilde dil uzatan şahsa tepki gösterildiyse, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e virüs diyen şahsa da gerekli cevap verilmelidir” diyen Nedim Şener şu satırları kaleme aldı:

“Çünkü ‘Kemalizm’, anti emperyalist olmak demektir. Bugün Türkiye’nin toprak bütünlüğü, Ege ve Akdeniz’deki haklarını korumak için verdiği antiemperyalist savaşın ilk kıvılcımını Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu milletin fedakâr evlatları yakmıştır.

Nitekim ‘Kemalist’ kavramını ilk önce Türkiye topraklarını işgal eden İngiliz ve Fransızlar tarafından kullanılmıştır. ‘Kemalist’, bağımsızlığı için canını veren Türk milletini tarif eder.”

CANAN KAFTANCIOĞLU'NA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Şener, "CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, partisinin 97’nci kuruluşu nedeniyle internet ortamında yapılan bir toplantıda, 1.5 saat boyunca “Atatürk” ismini kullanmaktan kaçındığına" dikkat çekerek "Ona kızmıyorum, kabahat onun değil; Atatürk’ün partisinde onu bu mevkiye getiren genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun... Selman Öğüt, “virüs” desin, Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” demekten kaçınsın; Atatürk bu milletindir" dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP'li Kaftancıoğlu'na yönelik eleştiriler dün sosyal medyada da uzun süre devam etti. Kaftancıoğlu, bunun ardından Twitter hesabından "Böylesi bir dönem ve gündemde, bu açıklamayı yaptırmak zorunda bırakanları; “Atatürk hayatta olsaydı önce sizleri ve klavye Atatürkçülerini sopayla kovalardı” (böyle referanslarda onların hakkı :))) diyerek vatandaşın aklına, vicdanına ve hafızasına teslim etmiş olayım.." ifadelerini kullanarak uzun bir açıklama yaptı. Açıklamada "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

SELMAN ÖĞÜT’TEN YANIT

Selman Öğüt ise sosyal medyadan Nedim Şener’e yanıt verdi.

Selman Öğüt şunları yazdı:  

“Nedim Şener popülizm yapmış.

1. Cumhurbaşkanımız gibi ben de Atatürk'e Cumhuriyetin banisi demişimdir.

2. Atatürk ve onun dönemi layüsel değildir.

3. Türkçe ezan, Menderesin idamı, 28 Şubat, Erdoğanın hapsedilmesi Kemalistlerin işi değil mi?

"Tek parti yıllarında olduğu gibi İslam’ı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır”

Bunu söyleyen Erdoğan da Atatürk düşmanlığı yapmadı, ama bir dönemin ve zihniyetin eleştirisini yaptı.”

İşte o mesajlar: