Medya
17 Şub 2013 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

NE KADARA 'EMRET KOMUTANIM' DİYECEKLER?

Ali Eyüboğlu, dizinin eskisini aratıp aratmayacağını değil, işin emek ve ekmek yanıyla ilgilendiğini anlattığı yazısında bakın neler yazdı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, kişisel web sitesinde yayınladığı yazısında yeniden çekilmeye başlanan Emret Komutanım dizisinin maliyetini kaleme aldı.

Eyüboğlu, dizinin eskisini aratıp aratmayacağını değil, işin emek ve ekmek yanıyla ilgilendiğini anlattığı yazısında bakın neler yazdı:

YILDIZ YARATAN DİZİYDİ

"Emret Komutanım"ın yenisi, Show TV'de yayınlandığı dönemdeki kadar ilgi görür mü? Sarp Levendoğlu, Demet Evgar, Ufuk Özkan, Sermiyan Midyat, Engin Hepileri, Arda Kural gibi oyuncuların yıldızını parlatan bir dizi, bu kez de aynı şeyi yapabilir mi? İster inanın ister inanmayın ama bu soruların yanıtları hiç mi hiç ilgilendirmiyor beni... İşin emek ve ekmek yanıyla daha çok ilgileniyorum ben...

Düne kadar dizinin eski bölümlerini yayınlamak için yapımcıya bölüm başına 2- 3 bin lira civarında para ödeyerek haber öncesini kurtaran Kanaltürk, 25 Şubat Pazartesi'den itibaren hafta içi her gün Ana Haber'den sonra saat 19.00 – 20.00 arasında "Emret Komutanım"ın yeni bölümlerini yayınlayacak.

Aldığım bilgi Kanaltürk'ün yapımcıya dizi için bölüm başına 40 bin lira ödeyeceği...

Her dizinin setinde senaristinden yönetmenine, teknik ekibinden oyuncusuna ortalama 100 kişi direkt, 400 – 500 kişi de dolaylı ekmek kazanır.

ÇİFT EKİP ÇALIŞACAKLAR

Yönetmenliğini Sarp Levendoğlu'nun üstlendiği dizi, günlük olacağı için çift ekip çalışacak ve "Emret Komutanım"dan ekmek yiyenlerin sayısı daha da artacak.
"Emret Komutanım"ın yapımcısı Emine Altıoklar'ın eski bölümleri kiraya vererek elde ettiği kazançla, yeni bölüm çekmekle eline geçecek para arasında ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum.

Hiç değilse eskisinde taş atıp kolu yorulmuyordu, oturduğu yerden para kazanıyordu. Bu kez sermaye ve emek harcayarak kazanacak. Üstelik kazanan sadece yayıncı ve yapımcı olmayacak... "Emret Komutanım"ın yeni bölümleri için emek harcayan herkes "kaşe"si oranında para kazanacak.