Medya
08 Ağu 2011 04:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

NE FAŞİSTİZ, NE DE POSTAL YALAYICI! TÜM BÖLÜCÜ AĞIZ VE KALEMLERE DUYURULUR!

Akşam yazarı Burhan Ayeri, aynı gazetenin yazarı Nagehan Alçı ile girdiği polemiği bugün de sürdürdü.

Akşam yazarı Burhan Ayeri, aynı gazetenin yazarı Nagehan Alçı için "Başımıza musallat edip gidenlere lanet ediyoruz.Yeter, çek git artık" demiş, Alçı'dan "Postalcı zihniyet beni gazetemden kovmaya kalktı.Akşam onun olduğu kadar benim de gazetem" cevabını almıştı. Bu kez söz sırası Ayeri'de...İşte Ayeri'nin bugün yazdıkları... 

Karakter Sınavı

Devir değişti. Hem de nasıl değişti. Çelik'in-Erişçi- değişmesi gibi değil. Onunki şarkısında kaldı. Tirajikomik olan, evlatlar ve torunlar kıvır kıvır hale geldi. Dedelerden vazgeçtik. Babalarının esas mesleğini es geçenler var. Yaptığı 'Etnik bölücülüğe' laf ederler diye 'Derin Pederi'nin Devlet'teki görevini dahi saklıyorlar. İlk anda aklınıza 'Sahiden mi bilmiyorlar' sorusu geliyor. Sonra araştırıyoruz, bal gibi biliniyor. Yaptıkları tek şey Devlet'ini, Millet'ini, Bayrağı'nı sahiplenenlere saldırmak. Garip durum. Babaları Devlet'çi, çocuklar Devlet'e karşı. Beyinlerinde sadece iki kelime var. İlki 'Faşist'. İkincisi, 'Postalcı'. 'Kültürsüzlüğün diplomalı örnekleri' bunlar. Üniter yapı düşmanıdırlar. PKK uzantılarıyla kankadırlar. Peygamber Ocağı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırmak öncelikleri arasındadır. Ordu'yu savunmak suçtur. Birtakım 'Tavşana kaç, tazıya tut' diyenler için en iyi malzeme bunlardır. Ekran ekran dolaşıp, 'Yarı Monarşi'nin yandaşlığına soyunmuşlardır. Çünkü havaları ve paraları bundan gelir. Çok merak ettikleri sorunun cevabını ancak biz verebiliriz. Önce 'Kozanoğlu isterse ölür' öyküsü okunsun. Sonra Mehmet Emin Yurdakul'un 'Ben Bir Türk'üm' diyen dizeleri. İşte o zaman 'Bizimle İlgili Son'u çözebilirler. O da Tanrı'nın arzusuyla Hakk'a yürüyüştür. Bu can bu tende kaldığı sürece kutlu yürüyüşe devamda kararlıyız. Çünkü hiçbir tarafımız ayrı oynamıyor. Tek bir blok halindeyiz.Vakur:
Ben bir Türk'üm dinim, cinsim uludur
Sinem, özüm ateş ile doludur.
İnsan olan vatanının kuludur
Türk evladı evde durmaz, giderim.
...
Bu topraklar ecdadımın ocağı
Evim köyüm hep bu yurdun bucağı.
İşte vatan! İşte Tanrı kucağı!
Ata yurdun evlat bulmaz, giderim.
...
Yaradan'ın kitabını kaldırtmam
Osmancığın bayrağını aldırtmam.
Düşmanımı vatanıma saldırtmam
Tanrı evi viran olmaz giderim.
...
Tanrım şahid duracağım sözümde
Milletimin sevgileri özümde.
Vatanımdan başka şey yok gözümde
Yar yatağın düşman almaz, giderim.
...
Ak gömlekle gözyaşımı silerim
Kara taşla bıçağımı bilerim.
Vatanımçün yücelikler dilerim
Bu dünyada kimse kalmaz, giderim.
***
ÖZEL NOT: Bir yanımız 'Evlad-ı Fatihan'dan, Rumeli'ye göçenlerden gelmekte. Diğer tarafımız Kafkasya'dan. Ne faşistiz, ne de postal yalayıcı. Altı Atasını Çanakkale Savaşları'nda 57. Alay'da şehit vermiş bir neslin torunuyuz. Tüm bölücü ağız ve kalemlere duyurulur. Bunların cinsiyeti hiç fark etmez.
...
KISSADAN HİSSE: Erenlere söylemişler; 'Filan, senin aleyhinde konuşuyor'. O da 'Normaldir. Onu hep korudum, kolladım. Hatta evini kurtardım. Kötülük düşünmedim' cevabını vermiş. Bu da bir başka döneğe.

Burhan Ayeri/Akşam