Polemik & Kulis
13 Ara 2013 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Nazlı Ilıcak'tan 'cemaat cuntası' iddiasına sert yanıt! Küçük tetikçinin heybesini kimler dolduruyor?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük'ün iddialarına muhataplarından yanıt geliyor.

Nazlı Ilıcak, CNN türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf'ta Küçük'e sert yanıtlar verdi.

BU YAZIYI YAZAN KİŞİ BENİM KADAR ERDOĞAN'A HİZMET ETMEDİ

Emniyet ve yargı içindeki "cemaat cuntası"nın medyada isim yapmış bazı liberal yazarları tutuklayacağı yönündeki iddialarıyla dikkat çeken Cem Küçük, Nazlı Ilıcak'ın bu cuntanın kontrolünde olduğunu hatta kandırılarak kullanıldığını iddia etmişti. Kuzguncuk'taki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ofisinin sözkonusu cuntanın operasyon santrali olarak çalıştığını savunan Cem Küçük'ü yanıtlayan Nazlı Ilıcak iddiaları deli saçması olarak yorumladı. "Bu yazıyı yazan kişi benim kadar Tayyip Erdoğan'a ya da AK Parti ve dindar camiaya hizmeti olmamıştır." iddiasında bulunan Ilıcak, "Bu iddialar hükümeti de tedirgin ediyor gibi geliyor bana."

BENİM ENDİŞEM BAŞBAKAN BUNLARA İNANIYOR MU? AMAN İNANMASIN!

"İnanın bunu çözmeme imkan yok. Benim bütün söylediklerim Kuzguncuk merkezli üretilen bir kara propagandaymış, benim ve bu cuntanın amacı ise hükümeti devirmek Erdoğan'ı yıkmakmış. Bu yazıyı yazan kişi benim kadar Tayyip Erdoğan'a ya da AK Parti ve dindar camiaya hizmeti olmamıştır. En zor zamanlarda ben AK Parti ve Erdoğan'ın yanında durdum. Aynı şeyi Gezi olaylarında da gördük, Dershaneler olayında da gördük. Sanki dershaneler kapanmasın diyenler Erdoğan ve AK Parti'yi yıkmak için komplo hazırlıyor. Demokrasinin özünde eleştiri vardır. Böyle bir darbe niyeti atfetmek çok çirkin. Benim endişem acaba Başbakan bunlara inanıyor mu? Aman inanmasın. Budur fitne ve fesat. Sanki bir kalkışma var cunta var ve hükümeti yıkmak için çalışıyorlar. Bu iddialar hükümeti de tedirgin ediyor gibi geliyor bana."

KÜÇÜK TETİKÇİNİN HEYBESİNİ KİMLER DOLDURUYOR?

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, bugün gazetedeki köşesinde de bu konuya yer ayırdı. Ilıcak suçlamalarla ilgili olarak bakın ne yazdı?

Fethullah Gülen, ortamı yumuşatan bir açıklama yaptı. "Kimsenin devletiyle ve iktidarıyla savaşma niyeti yoktur. Öyle göstermek isteyenler fitneciler ve fesatçılardır" dedi.
Maalesef, özellikle 7 Şubat 2012'den itibaren yoğunlaşarak yürütülen bir kara propaganda mevcut. Cemaat'in paralel bir devlet kurduğu, Erdoğan'ı hedef aldığı ileri sürülüyor. Hatta Başbakan'ın ofisinde çıkan böcek, "Cemaatçi polislere" mal edildi. Bu iddiaları her zaman bir tuzak olarak gördüm. Hayali tehditlere inanıldığı takdirde, Cemaat ile AK Parti iktidarının arasının açılacağını, bunun da Türkiye'yi istikrarsızlaştıracağını düşündüm. Muhal üzerine iddialar inşa ediliyor, kara
propagandanın daniskası yürütülüyor. Benim hakkımda bile yazanlar çıkıyor. Sözde,"Emniyet-Yargı cuntası varmış; bu cuntanın başlarından biri, beni yasadışı şekilde kullanıyormuş. Cuntanın kara propaganda santrali Kuzguncuk'taymış. Kuzguncuk'tan 2 görevli (!) bana kibarca ricada
bulunuyormuş. Gene aynı hukuk dışı ilişki söz konusuymuş. Ben Tayyip Erdoğan'a karşı öfkeliymişim... Bu cuntaya hizmet ederek, meşru hükümeti devirmek istiyormuşum!!!"
Küçük tetikçinin sözlerine gülüp geçiyorum ama bir yandan da, "Bunun heybesini kimler, hangi maksatla dolduruyor?" diye de merak ediyorum doğrusu.