Polemik & Kulis
21 Ara 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Nazlı Ilıcak'tan Başbakan'a 'Komplo' yanıtı!

Sabah'taki işine son verilen Nazlı Ilıcak, Başbakan'ın Samsun'daki "komplo" söylemine çarpıcı bir cevap verdi.

Karadeniz turuna çıkan Başbakan Erdoğan, Samsun'da yaptığı konuşmada, "Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu"nu "hükümete karşı atılmış bir operasyon" şeklinde özetledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ortaya çıkan paralar, 2 Bakan'ın oğlunun rüşvet iddiasıyla tutuklanması konusunda herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.
 
Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili "hükümete komplo" söylemine sarılmasına Sabah'tan hükümeti eleştirdiği için işine son verilen Nazlı Ilıcak'tan çarpıcı bir cevap geldi.
 
Ilıcak, Başbakan Erdoğan'a "Vicdanı kanatan haksızlıklar sandığa yansır. Başbakan bunu görebilse. Ortada milyon dolarlık rüşvet parası varken, komplo söylemi tutmaz" dedi.

 
ERDOĞAN SAMSUN'DA NE DEMİŞTİ?
 
Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. 11 yıl önce göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Bugün 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli geliri artırabilir misiniz?