Polemik & Kulis
10 Nis 2023 10:39 Son Güncelleme: 10 Nis 2023 18:45

Nasıl Bir Ekonomi’den ayrılmıştı... 17 yıllık Ankara Temsilcisi Dünya’ya döndü

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi ile yollarını ayıran deneyimli isim 17 yıl Ankara Temsilciliği görevini yürüttüğü Dünya Gazetesi'ne döndü.

25 yıldır Dünya Gazetesi’nde çalışan Ferit Parlak, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi ile yollarını ayırarak ekonomi yayıncılığının öncü markası olan Demirkent Ailesi’ne ait Dünya’ya geri döndü.

Parlak, 15 Nisan 2023’ten itibaren de Dünya Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği görevini kaldığı yerden yürütmeye devam edecek.

Dünya markasının ayakta kalması için büyük çaba sarf eden Parlak, 2019 yılında gazetenin İmtiyaz sahibi Didem Demirkent’i ikna etmişti, Dünya’nın çalışanların tazminatları karşılığında 3 yıl kiralanabilmesinin yolunu açmıştı.
Ankara’nın yakından tanıdığı ve başkent gazeteciliğinin önemli isimlerinden biri olan Parlak, birçok ödülün de sahibi.

ESKİŞEHİR VE MERSİN TEMSİLCİLERİ DE YUVAYA DÖNDÜ

Daha önce de Dünya Gazetesi’nde 29 yıldır Eskişehir Bölge Temsilciliği yapan Tülay Taşkın, ve 23 yıldır Mersin Bölge Temsilcisi olan Fahriye Kutlay Şenyurt, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile yolları ayırmış, Didem Demirkent yönetimindeki Dünya gazetesine dönmüştü. Taşkın, Dünya Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilcisi, Fahriye Kutlay Şenyurt ise Mersin Bölge Temsilcisi olarak tekrar göreve başladı. 43 yıldır yayın hayatına devam eden ve Anadolu’daki iş dünyasının sesi olarak da bilinen Dünya Gazetesi böylece Adana, İzmir, Bursa, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Mersin ve Eskişehir’deki yapılanmasına Ankara’yı da eklemiş oldu.