Polemik & Kulis
28 Haz 2010 11:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

''NAMUSUNA DÜŞKÜN GAZETECİ KIZLAR TANZANYA'YA HİÇ GİTMESİN!''

Sayın ve de sevgili 'Büyük Türk düşünürü Hıncal Uluç', Tanzanya'ya gittiniz mi?

Gelenek-görenek, örf, adet, din, dünyaya bakış açıları, yaşam tarzları, utanma-sıkılma duygularını biliyor musunuz? Kısaca Tanzanyalı nasıl bir insandır?

Türkiye bitti, Tanzanya’yı düzeltmeye kalkan Hıncal Uluç belli ki Ece Vahapoğlu’na kıyak yapıyor. Hakkında yazmak için bir bahane bulmuş. Yazsın ki kız, ’sunucu ve köşe yazarı’ kontenjanından avanta, pardon paralı işler kapsın. Tanzanya gezisinde ne yaptı, kaç para kazandı acaba? Tele-kızların köşe yazarı olduğu ülkede Ece Vahapoğlu da olur. Hatta en güzel Türk kadını bile sayılır.
Durun bitmedi. Esas konuya şimdi geliyorum. Hıncal Uluç’a iki üç cümle göndermem gerekiyor. Bir Tanzanyalı erkek ’Şayet yalnızsanız, size arkadaşlık yapabilirim’ derse veya ’Evli misiniz’ diye sorarsa bu cinsel taciz olmaz. Çünkü Afrikalı erkekler cinsel tacizin ne olduğunu bilmez. Seni severse ki sevmesi için de güzel bir ’Jambo’ demen yeterlidir.

Afrikalı için bizdeki namus kavramı hiç yoktur. Kıskançlık da... Avrupa ve Amerikalı işyerlerindeki şakalar, teklifler halk dili ile asılmalar yoktur orada. İki tarafın canı isterse hiç problem olmaz. Biri birinin elinden tutup gider.

Daha üç dini, Hazreti Muhammet (S.A.V.), Hz. İsa ve Hz. Musa’nın kim olduğunu bilmeyen insanlar için cinsel taciz ne ki... Kırk yıl anlatsan anlamaz. Hatta şaşırır.

Bir zahmet Tanzanya, Burundi, Kenya gibi orta Afrika ülkelerini dolaşıp bunları bizzat yerinde yaşa sevgili Hıncal Uluç...

Özetle orada kimse tacize uğramıyor. Kafasına göre hayatını yaşıyor. Ece Vahapoğlu gibi namusuna düşkün kızlarımız gitmesin.

Aykut IŞIKLAR / BUGÜN