Medya
11 Eki 2011 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

NAGEHAN ALÇI'DAN ZAMAN GAZETESİNE BİRA FESTİVALİ ELEŞTİRİSİ!

Zaman'ı önyargılı haber yapmakla suçlayan Akşam yazarı Nagehan Alçı, gazetenin bira festivali yayınlarını eleştirdi...

Akşam yazarı Nagehan Alçı’dan Zaman gazetesine eleştiri geldi. Zaman’ın İstanbul’da düzenlenecek bira festivali’ne dönük yayınlarını eleştiren Alçı "Türkiye’de gerçek bir ifade ve inanç özgürlüğüne kavuşmak istiyorsak bize benzemeyenin yaşam hakkını savunmamız şart" dedi ve Zaman’ı önyargılı haber yapamka suçladı.

İşte Alçı’nın Zaman’a yönelttiği bira festivali eleştirisi:

(...)

Böyle bir prensipten yola çıkarak Zaman Gazetesi’ne bir eleştirim var. Zaman, yıllardır İstanbul’da düzenlenen Almanların meşhur Oktoberfest’ine (bira festivaline) öyle önyargılı yaklaşmış, o festivali öyle hatalı yansıtmış ki... ’Bira festivali bu kez İstanbul’da, sivil toplum örgütleri tepkili’ manşetiyle verdiği haberi okuyunca zannediyorsunuz ki bu festival bütün kötülüklerin anası. Halbuki Oktoberfest İstanbul’da yıllardır yapılır. Eskiden Hilton Otel’de düzenlenirdi bu festival. Her yıl gider, İstanbul’da yaşayan Alman dostlarla akordeon dinler, Bavyera dansları yapıp dönerdik. (Festivalin çıkış yeri Münih’tir).

Nasıl ki laik yaşam tarzına sahip olanlar muhafazakar kesimin yaşam tarzına ve tercihlerine saygılı olmak zorunda ise tersi de geçerli. Ben Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın Fatih Altaylı’ya yönelttiği eleştirileri ne kadar doğru bulduysam, gazetesinin bira festivalini ele alışını o kadar taraflı ve yanlış buldum. Hele festivalin Antalya’da yapılan ayağının CHP’li belediye tarafından organize edildiğini hatırlatması son derece sakıncalı. Toplumdaki ayrışmalar böyle bir yaklaşım, bu tip bir dil ile keskinleşiyor. Lütfen bakış açımızı değiştirelim.  Demokratik bir Türkiye’de isteyen bira içilen Alman festivaline, isteyen istediği dini cemaat toplantılarına gidebilir.  Mini etekli bankacılar olduğu gibi, baş örtülü hakimler de olabilir. Biri birinin alternatifi değil. İstanbul gibi bir dünya kentinde Alman bira bayramı da kutlanacak, iftar sonrası etkinlikler de yapılacak...