Medya
18 Oca 2011 08:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

MUSTAFA BALBAY VE TUNCAY ÖZKAN'IN TAHLİYE İSYANI!

‘Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşmesi', tarihi günlerinden birini daha yaşadı dün...

Balbay ve Tuncer ne dediler

-  TUTUKLU Mustafa Balbay mahkeme heyetinin 9 haftada 38 kere aynı gerekçelerle tahliye taleplerini reddettiklerini dile getirerek, Hizbullah davası sanıklarının tahliye edilmesini eleştirdi. Şöyle dedi: “Hakkımda 2 kez ömür boyu, 300 yıl hapis cezası isteniyor. Bu kadar ömür garantisini veriyorsanız tamam, ancak bu davalar arasında hiçbir hukuksal bağlantı kalmadı. Geldiğimiz nokta davanın bu şekilde devam etmeyeceğini gösteriyor. Hakkımda haberler çıkıyor. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bana ‘bu hükümetin hakim alımları sakıncalı’ dediği yazılıyor. Bu suç mudur? 184 cinayetle yargılananlar (Hizbullah) dışarıda. Hukuku firardan kurtarmanızı bekliyorum.”
- DİĞER tutuklu sanık Tuncay Özkan mahkeme heyetinin usul kanunlarına uymadığını belirterek, suçunu hala bilmediğini söyledi. Delil değerlendirilmesinin yapılmasını talep eden Özkan da şunları söyledi:
“Eşim ve kız kardeşimin dinlenmesine neden bir şey demiyorsunuz? Delillerle ilgili neden değerlendirme yapmıyorsunuz? 3 yıl oldu burada yargılanıyorum. Ama hala suçumu bilmiyorum. Sizler kendi aranızda benim suçumu konuşamazsınız. Suçumu bana da söylemek zorundasınız. Yargılamanın ne zaman biteceğini bilmiyorum. Bırakın siyaset yapayım. Buraya gelen insanlar benim siyaset yapmamı istiyorlar, onun için buradalar. Buradaki yargılama bir despotik uygulamaya dönüştü artık.”

Yalçın BAYER / HÜRRİYET