Medya
12 Mayıs 2014 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Mümtaz'er Türköne, Köşk'e hangi gazeteciyi önerdi?

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, cumhurbaşkanlığı seçimleri için "Taha Akyol'un iyi bir cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum" dedi.

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, Erdoğan-Gülen kavgasının perde arkası ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, cemaatin alacağı tavır hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yerel seçimler sırasında, cemaatin, hükümete karşı verdiği mücadelenin kendi tabanında bile karşılık bulmadığını belirten Türköne, Erdoğan ile Gülen arasında yeni bir uzlaşının koşulları hakkında da önemli ipuçları verdi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının AK Parti'ye nefes aldıracağını savunan Türköne, partinin geleceğine ilişkin dikkat çekici tespitlerde bulundu. Muhalefetin, Erdoğan'ın Köşk'e çıkışını hızlandırdığını dile getiren Türköne, kendi cumhurbaşkanı adayını da açıkladı.

Gazeteport'a konuşan Türköne, tıpkı Ahmet Hakan'ın cumartesi günü yazısında önerdiği gibi Taha Akyol'u cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi...

"MUHALEFETİN HATALARINDAN DOLAYI KÖŞK'E ERDOĞAN ÇIKACAK"

- Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili AK Parti'nin adayına karşı muhalefetin bir ortak aday çıkaracağı görüşü hakim. Deniz Baykal, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Yılmaz Büyükerşen, Taha Akyol gibi isimler konuşuluyor. Muhalefetin çıkaracağı adayın, AK Parti'nin adayını devirme şansı nedir?

Ben muhalefeti bu konuda çok akıllı ve iniiyatif geliştirecek durumda görmüyorum. Birçok sıkıntı var. CHP kendi kafasına göre bir aday çıkarsa bu muhtemelen ikinci tura kalacak. O yüzden neden ikinci turda Tayyip Erdoğan'ın karşısında yarışacak bir adayı kendilerinin belirleme imkanı varken bunu diğer partilerle birlikte yapsınlar. Buna benzer açmazlar var.

"ORTAK ADAYA KARŞI DEĞİLİM ANCAK..."

- Yani siz ortak adaya karşısınız...


Hayır değilim. Bunu yapabileceklerini sanmıyorum. Çok kötü bir aday belirlerlerse bu sefer Erdoğan, ikinci turda da seçimi kazanabilir. Bugüne kadar muhalefet partilerinin sergilediği tavır pek umut vermiyor bana. Nitekim, AK Parti'nin yüzde 43.5 oyu olduğu söyleniyor. Karşısında yüzde 56.5 oy yok. Yüzde 56.5 oyu blok şeklinde düşünmek yanlış. Alternatiflere göre dengeler oluşabilir. Ben Tayyip Bey'in aday olması durumunda seçimi kazanma ihtimalini çok yüksek görüyorum. Bu büyük ölçüde muhalefetin hatalarından kaynaklı olacak.

"BENİM ADAYIM TAHA AKYOL"

- Peki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sizin adayınız kim?


Taha Akyol tipinde birisinin çok iyi bir cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum. Sanırım Devlet Bahçeli'nin de aklından geçiyor.