Polemik & Kulis
18 Nis 2012 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

''MİLLİYET'TEN AYRILDIM AYDIN DOĞAN BİR KEZ BİLE ARAMADI!'' (MEDYARADAR- ÖZEL)

Osman Ulagay, köşe yazısının yayınlanmaması üzerine Milliyet'ten ayrılma sürecinin perde arkasını anlattı.

A Haber’de Selin Ongun’un “Bi Sormak Lazım” programına katılan Osman Ulagay, Başbakan’ın medya patronlarına seslenişi sonrası kaleme aldığı yazının yayınlanmaması üzerine Milliyet gazetesinden ayrıldığını söyledi.

Ulagay, “Genel Yayın Yönetmeni beni arayıp rica etti. “Bunu yayınlarsak ben çok zor durumda kalırım. Anlayış gösterir misin?” dedi. Ben de “Evet, gösteririm ama ben de bu yazının konmaması zaten kafamdan geçen bir şeydi, artık bu ortamı köşe yazmak için uygun görmüyorum. Ben de ayrılmayı düşünüyorum” dedim.” ifadelerini kullandı.

Osman Ulagay ayrılığının ardından kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini belirterek, “Patronum beni aramadı, hiç bu konuyla da ilgilenmedi. Daha doğrusu genel yayın yönetmeniyle aramızda geçen diyalogdan sonra bu konuyla hiç kimse ilgilenmedi. İlgilenmemeyi tercih ettiler. Umrumda değil demiyorum ama kırgın da değilim. Ben olayları ve insanları kendi içinde bulundukları şartlara göre anlıyorum. Onun neden bu tavrı gösterdiğini anlıyorum. Bu nedenle sorgulamıyorum.” dedi.

Ulagay ayrılığı sonrasında meslektaşlarından gelen yorumları da şöyle aktardı: “Bana alınganlık ettiğimi de söylediler. “Acaba sen de tepkiyi fazla mı abarttın?” diyenler oldu. Böyle sorulara da muhatap oldum. Ben daha önce de birkaç kez ortamı yazı yazmaya elverişli görmeyip bırakmıştım. Belki bunu kişisel kapris sananlar olmuştur.”

İŞTE O AÇIKLAMALAR :


MEDYARADAR- ÖZEL