Polemik & Kulis
11 Tem 2010 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

MİLLİYET VE ZAMAN BİR KEZ DAHA KARŞI KARŞIYA!

Milliyet Gazetesi'nde "Baykal Göreve çağrısı Pensilvanya'dan gelmiş" başlıklı bir habere sert tepki

Dünkü Milliyet Gazetesi'nde "Baykal Göreve çağrısı Pensilvanya'dan gelmiş" başlıklı bir haber, Mansur Çelik imzasıyla yayınlandı. Zaman'ın internet sitesi iddiaya sert cevap verdi:

Bugünkü Milliyet Gazetesi'nde "Baykal Göreve çağrısı Pensilvanya'dan gelmiş" başlıklı bir haber, Mansur Çelik imzasıyla yayınlandı.

Milliyet'in haberine göre, www.baykalgoreve.com adresli internet sitesinin arkasında www.kitapbulteni.net isimli bir başka internet sitesi var.
 
Evet, sitenin kime ait olduğunu gösteren "whois" bilgilerine bakıldığında bahsedilen sitenin adını görmek mümkün.

Aynı bilgiler arasında sitenin Almanya kaynaklı olduğu da görülebilir.

Dahası bu sitede de M. Fethullah Gülen'in Kalb İbresi isimli kitabı tanıtılıyor.

Milliyet editörleri, bu iki bilgiyi bir araya getirerek "Baykal Göreve" çağrısının, Fethullah Gülen yönlendirmesiyle yapıldığı gibi 'paranoyakça' bir iddiada bulunuyor.

Ancak haberi yaparken gözden kaçan önemli birkaç ayrıntı var:

Kitap Bülteni isimli internet sitesinde, Nicole Jordan'ın "Tutku Mevsimi" isimli kitabından başlayarak, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun "Atatürk" kitabına kadar çok sayıda tanıtım yer alıyor.

Haberde, sitenin Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilindiği iması ise şu satırlarla sağlanmak istenmiş: "Kitabın tanıtım yazısında, 'Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendi elli küsur yıldır kendisini dinleyenlerin kalb ibrelerinin istikamet kazanması ve o istikamette devam etmesi için konuşuyor ve yazıyor. Bizi, bizim kalblerimizi bizden daha fazla düşündüğünde şüphe yok' deniliyor.

Ancak Google'da çok ufak bir araştırma yapıldığında, tanıtım yazısının Yeni Şafak gazetesinin Kitap Eki'nden alındığı görülebilir. Yani "Kitap Bülteni", gündemdeki önemli kitapların tanıtımlarını başka sitelerden derleyen bir tanıtım sitesi.

Gülen Hocaefendi'nin "Kalb İbresi" isimli kitabı da haftalarca D&R gibi mağazalarda "En çok satılanlar" listesinde yer almış önemli bir kitap.

Ancak sırf bu kitap tanıtımının yer alması sebebi ile, "Baykal Göreve" çağrısının Pensilvanya'dan yapıldığına dair bir çıkarsamada bulunmak, en hafif tabiri ile 'paranoyaklık' değil de nedir?

Zaman 

ETİKETLER
#Baykal #Zaman #milliyet