Polemik & Kulis
14 Şub 2012 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

MİLLİYET GAZETESİNDEN ŞOK AYRILIK! HANGİ YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Milliyet Gazetesi'nden şok bir ayrılık yaşandı. Gazetenin üst düzey yöneticilerinden biri ayrılarak adres değişikliği yaptı.

Milliyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdürü Murat Sabuncu gazete ile yollarını ayırarak SKYTURK360 ile anlaştı. Sabuncu ayrılığını bir mesajla çalışma arkadaşlarına duyurdu.

İşte o ayrılık mesajı...

20 yaş dişime veda…

Milliyet’teki dostlarıma;

Yıl 1994. Rahmetli Ufuk Güldemir çağırdı beni Milliyet’e. Bacaklarım titreyerek girdim kapıdan…Aynı gün yan masamda arkadaşım Nedim Şener de başlamıştı işe…

Alev Er’in, Murat Köprü’nün Yılmaz Özdil’in Ercüment Erkul’un yazı işleri müdürü olduğu dönemler. Çok genç bir yaşta o isimlerle yazıişleri masasına oturmak şansına sahip oldum.

Sonra…Derya Sazak, Yalçın Doğan, Umur Talu, Mehmet Yılmaz, Sedat Ergin, Tayfun Devecioğlu..Her biriyle gazete yapılırken önce ekonomi sayfaları için sonra gazetenin geneli için konuşmak, tartışmak…Bunları da yaşadım.

Rahmetli Hikmet Bila’nın yayın koordinatörlüğünde nasıl ekip olunur, nasıl dayanışılırı öğrendim.

Rahmetli Yalçın Çınar ile gittiğim haber yüzünden DGM’de yargılanırken o zamanki yönetimin bana nasıl sahip çıktığını hiç unutmadım.

2005’te Milliyet’ten bir süreliğine ayrıldım. Ayrıldığım gün geri döneceğimi biliyordum. Çünkü Milliyet benim için bir aşktı. Ve aşıkların er ya da geç kavuşacağını düşünenlerdenim.

2005 – 2008 arası önce Tempo yayın yönetmenliği ardından Fortune kurucu yayın yönetmenliği…

Ve 10 kasım 2009 yeniden Milliyet…2 yıl boyunca aşkına kavuşmanın verdiği coşkuyla çalışmak. Ekonomide değil sadece diğer alanlarda da…Bazen beş yıldızlı bir otelin lobisinde bazen Gazze’de..Bazen bakanlıklarda bazen bir cezaevinin dört duvarı arasında.

Hep başım dik…Hep sadece mesleğimi yapmanın verdiği gururla…

Şimdi yeniden gitmenin zamanı…Bir süredir fiilen gazetemde çalışmıyordum. Bugün itibariyle resmi olarak da ayrılmış oldum. Meslek hayatımı SkyTürk 360’da devam ettireceğim.

Dedim ya bacaklarım titreyerek girmiştim bu kapıdan diye. O titreme hiç geçmedi. Geçeceği de yok…Ben Milliyet’i 20 yaş dişim olarak tarif ediyorum. Belki bu gazetede 20’li yaşlarda işe başladım diye belki kökü çok derinde diye…

Gazetedeki odamdan çıkarken yanımda götürdüklerim benim için hayatımın en kıymetlileri…

Nedim ile Ahmet’in fotoğrafının  bulunduğu t shirt, Galatasaray formam, bu gazetede masaların üzerinde büyüyen oğlumun ve Gazze’de yine bu gazete sayesinde bulup hayatıma giren Seraj’ın fotoğrafları…17 yılımın bir özeti yani…

Son olarak…

Bu gazeteye emek veren tüm arkadaşlarımı…

Ulaştırma servisini…Muhabirleri, editörleri, sayfa sekreterlerini, asistan arkadaşlarımı, yemekhanedeki dostlarımı, güvenlikteki kardeşlerimi…hepsini selamlıyorum.

Allah yolunuzu gazetemin Milliyet’in yolunu açık etsin…

Hoşçakalın…

Murat Sabuncu