Medya
25 Mar 2011 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:10

MELİH AŞIK'TAN TARAF'A VE MEHMET BARANSU'YA AĞIR SUÇLAMA!

"Lafa gelince hukukun üstünlüğünden dem vuranların hukuka saygısı işte bu..."

Taraf balyozu

Taraf Gazetesi 15 Mart günü birinci sayfasından “Balyoz itirafları” başlıklı bir haber verdi. Habere göre, internet sitesine bir ses kaydı düşmüş, bu kayıtlarda beş askeri hukukçu, kendi aralarında Balyoz ’u değerlendirmişti. Birinci Ordu Komutanlığı ’nda Balyoz Darbe Planı ’nı soruşturan savcı Albay Bülent Münger de bantta sesi olan kişilerden biriydi. Albay Münger, kayda alınan konuşmasında ‘incelediği belgelerin kesinlikle darbe planına ait olduğunu, sahte denilen CD’lerin de güncellendiğini’ belirtiyordu.

Mehmet Baransu imzalı haberde deniyordu ki:
“Taraf, prensip gereği internet sitesine düşen ses kayıtlarını yayınlamıyor. Ancak, dün kendisine telefonla ulaştığımız Münger, internete düşen ses kaydından haberi olduğunu, birilerinin kendilerini dinlemiş olabileceğini söyledi...”

Aynı haber Zaman gazetesinde de yer aldı. Albay Münger haberi yalanladı. Bu yalanlama Zaman gazetesinde yayımlandı. Taraf Gazetesinde yayımlanmadı. Merak edip Savcı Münger’i aradık... Bu haberi Taraf muhabirine doğrulayıp doğrulamadığını sorduk. Doğrulamadığını, gelen telefona sadece “İnceleyeceğiz” yanıtı verdiğini söyledi.

Haber basit bir mahalle kavgasını değil... 160 yüksek rütbeli subayın tutuklu olduğu Balyoz davasını derinden etkileyecek nitelikteydi. Kamuoyunun kanaatini değiştirecek önemdeydi. Gazete sanıkların üzerine yalan haberin çamurunu attı, öylece bıraktı. Lafa gelince hukukun üstünlüğünden dem vuranların hukuka saygısı işte bu... Bir dostumuzun dediği gibi.. Ülkede hukuk bir yana vicdan da aranır oldu...

Melih AŞIK / MİLLİYET