Medya
27 Eyl 2008 08:28 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

MEHMET YILMAZ HEDEF TAHTASINA BOYKOT ÇAĞRISINA DESTEK VEREN YENİ ŞAFAK YAZARI HAYRETTİN KARAMAN'I KOYDU!.... YILMAZ KARAMAN İÇİN NE DEDİ?...

Hayrettin Karaman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın bu gazete de dahil olmak üzere bazı yayın organları için yaptığı "boykot" çağrısına destek veren bir yazı yazdı.

İlginç bir ´hoşgörü´ yaklaşımı!


RECEP Tayyip Erdoğan´ın, Belediye Başkanlığı döneminde "Yürü ya Albayrak" komutunu alarak işlerini büyüten grubun gazetesi Yeni Şafak´ta, Hayrettin Karaman isimli bir yazar var.

İslamcı çevrelerde saygın bir isim.

Ben de kendisini tanımamak ve görüşlerine katılmamakla birlikte İslam hukuku profesörü unvanına sahip bir kişi olduğu için saygı duyarım. Böyle bir unvana sahip olmak için çok çalıştığına, çok okuduğuna inandığımdan kaynaklanır bu saygım. Ama galiba yanılmışım.

Biliyorsunuz "İslam hoşgörü dini". Öyle diyorlar, öyle olduğunu varsayıyoruz.

Hayrettin Karaman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın bu gazete de dahil olmak üzere bazı yayın organları için yaptığı "boykot" çağrısına destek veren bir yazı yazdı.

Başbakan´ın çağrısına uymanın "farz" olduğunu belirtti.

Boykot talep edilen yayınları okumanın, reklam vermenin "haram" olduğunu belirtti.

İlginç bir "hoşgörü dini anlayışı" ile karşı karşıyayız.

İslam dininin temel kaynağı Kuran-ı Kerim! Karaman, kitapta olmayan yeni bir şey icat ediyor. Buna "şirk" mi deniyor, o daha iyi bilir, günahı boynuna!

Bununla ilgili olarak bu tür insanlarla tartışacak değilim.

Benim dikkatlerini çekmek istediklerim, toplumsal yaşamın düzenlenmesinde İslam´ı referans alanlarda "demokratlık vehmedenler"!

Bizlerle ilgili sorunları tamamlandığında, bugün onları destekleyenler için de bir fetva çıkacaktır, hiç kuşkuları olmasın.

İran´da böyle oldu, Afganistan´da da öyleydi.

Türkiye´de de böyle olur, vakit varken gözünüzü açın!


MEHMET Y. YILMAZ / HÜRRİYET