Medya
02 Tem 2011 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

MEHMET ALTAN SERT KONUŞTU! HAYATI PROPAGANDAYLA KANDIRAMAZSINIZ!

Star gazetesi baş yazarı Mehmet Altan Habertürk ekranlarında hem hükümeti hem de hükümeti destekleyen gazeteleri topa tuttu.

Habertürk ekranlarında Akşam Raporu’na konuk olan Star gazetesi baş yazarı Mehmet Altan’da Ece Üner’in sorularını yanıtladı. Gündemdeki meclis krizinin masaya yatırıldığı programda Altan’ın hükümete ve muhazafakar gazetelere yaptığı eleştirler dikkat çekti.

Türkiye’nin 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 11’lik büyüme oranıyla yakaladığı büyük başarının medyada geniş yer bulduğunu söyleyen Mehmet Altan rakamların gösterdiği çok önemli bazı tehlikelerin ise karartıldığını kaydetti.

PROPAGANDAYLA HAYATI KANDIRAMAZSINIZ!

Ece Üner, Ahmet Altan’ın Taraf’taki yazısını hatırlatarak ekonomik büyüme başarısının perde arkasındaki soru işaretinin altını çizdi. Söze giren Mehmet Altan da büyüme oranındaki başarıya karşın dış borçtaki yüzde 104’lük büyümeye dikkat çekti. Açığın gelecek için büyük riskler taşıdığını belirten Altan, konunun gazetelerde yansıtılma biçimini eleştirdi. Hükümeti destekleyen gazetelerde haberin sadece bir tarafıyla verildiğini söyleyen Altan şöyle devam etti:

"Bazı gazetelere baktım, bir satır yazdığı cari açık işinin  haberini koymamışlar. Olumluyu söyleyip altında yatan muhtemel krizleri söylememek ahlaksızca bir iştir, propagandadan ibarettir. Hayatı propagandayla kandıramazsınız. Biz büyüyoruz ama elalemin parasıyla büyüyoruz. Yani ihtiyaçlarımız üreten bir ülke değiliz. Oralarda zaaflarımız var."