Medya
01 Nis 2011 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

"MEĞER ZEKERİYA BEYAZ NE MÜHİM ADAMMIŞ DA HABERİMİZ YOKMUŞ?"

"Sahi, şu Zekeriya Beyaz ismini nereden hatırlıyordum en son? Hangi şov programında, hangi kadın programında?"

Sen de mi Zekeriya! 

Sahi, şu Zekeriya Beyaz ismini nereden hatırlıyordum en son? Hangi şov programında, hangi kadın programında hangi manken, “çok şekersin sen hocam” diyerek yanağından makas alıyordu?
Meğerse, magazincilerin dahi dalga geçtiği Zekeriya Beyaz mühim bir adammış. Muhterem Emniyetimiz evine baskın yapınca öğreniverdik ve o da kahraman olma yolunda adım attı. Oysa ben onun uyduruk bir televizyon kanalında şovmen olarak kalacağını bekliyordum. 

Bir tek Zekeriya Beyaz eksikti, Ergenekon şimdi şenlendi şükürler olsun.

İtiraf ediyorum ki, her geçen gün artık hayalkırıklığımın şeddesi artıyor.

Her kapının arkasında cemaat arayanlara, “hay cemaat kadar başınıza taş düşsün, diyelim ki bütün bu güzel gelişmeleri cemaat yapıyor, e fena mı oluyor” diyen ben.

Bugüne kadar, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in yakın arkadaşları olan dostlarımla görüşmelerimizde, onlar “biz tanıyoruz, bu dava bu muydu?” dedikçe, “en yakınımızdaki arkadaşımız da hata yapabilir, bekleyelim biraz” diyen ben... En son Zekeriya Beyaz baskınıyla birlikte işin iyice zıvanadan çıktığını düşünüyorum artık. Türkiye için önemli bir eşik olan Ergenekon davasını, sulandırdığı iddia edilen tüm medya yatıp kalkıp uğraşsaydı bu kadar sulandıramaz, üzerine gölge düşüremezdi.

Dışarıda gezse hiçbir kıymeti olmayacak kişilerden kahraman yaratmak kimin işine geliyor anlamıyorum.

Emniyetçi arkadaşlar, kendilerini Azınlık Raporu filmine kaptırdılar da, suç işleme potansiyeli olanları görüp, olası sakıncalıları suç öncesi tutuklayarak büyük bir güvenlik sıçraması mı kaydetmiş durumdadır!?

Hani kıyısından köşesinden ben de yayıncıyım. Acaba diyorum, artık Kültür Bakanlığı da işin içine girip, bandrol için istediği onlarca evrak arasında, “bundan böyle bir kitabı editöre vermeden önce hangi okumalardan geçtiğini, alınan düzeltme notlarını, fotokopileriyle birlikte ibraz edeceksiniz” diye bunun da belgesini isteyip “yoksa bandrol vermem” diyecek mi!..

Elif ÇAKIR / STAR GAZETESİ