Polemik & Kulis
04 Nis 2014 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Medyaradar'dan Hürriyet bombası! Yılmaz Özdil gönderiliyor mu? (Medyaradar/Özel)

Kaleme aldığı sert yazılarla iktidarı adeta topa tutan Hürriyet Gazetesi’nin keskin sesi Yılmaz Özdil, gazeteden gönderildi mi? Özdil’in köşesi iki gündür boş, Okurlar gazete santralini telefon yağmuruna tutuyor. Peki, Hürriyet’te neler oluyor. İşte yanıtı:

Tüm gözler iki günden bu yana Hürriyet Gazetesi’ne çevrildi. Çünkü gazetenin en çok okunan muhalif yazarlarından biri olan ve AK Parti iktidarına yönelik eleştiri dozlarını seçim sonrası iyice artıran usta kalem Yılmaz Özdil, yazı günü olmasına rağmen iki gündür yazılarını kaleme almıyor.

KÖŞESİNDE NOT YOK

Özdil, tatile gittiğinde veya herhangi bir sıkıntısı olduğunda gazete köşesine ya not düşer ya da bir gün önce köşesinde bu durumu yazardı. Ancak bu kez her ikisini de yapmadı. Medya kulisleri ise hemen hareketlendi. Özdil’in Hürriyet Gazetesi’ndeki yazılarına son verildiği iddia ediliyor.

SEN BİLİRSİN KARDEŞ!

Özdil, seçim öncesi oyunu CHP’ye vereceğini açık açık yazmıştı, seçim sonrası kaleme aldığı  “Sen bilirsin kardeş” başlıklı sert yazısında ise AK Parti’yi “sigaraya” benzetmişti. Özdil "Bir nevi sigara bunlar. Üzerinde "zararlı" yazıyor. Öyle gizli saklı filan değil... Alenen "öldürür" yazıyor..." sözleriyle, AK Parti'yi zararlı madde gibi gösterdi. Özdil ayrıca, seçmeni "bu zararlı maddeye" karşı defalarca uyardıklarını, ancak seçmenin dinlemediğini belirttiği yazısında "Biz görevimizi yaptık. Uyardık. Aman içme dedik. Bırak şu mereti dedik. Sen bilirsin kardeş..." dedi.
Özdil, 2 Nisan’da yani son kaleme aldığı “Bağzı sonuçlar” başlıklı yazısında ise  yine AK Parti'yi ve seçim sonuçlarını eleştirrmiş ve “Güçlü olan değil, haklı olan güçlüdür” demişti.

TELEFON VE MAİL YAĞIYOR!
Öte yandan Özdil’in iki günlük yokluğu okurun da dikkatini çekti. Gazeteye binlerce mail yağdı, santrale bakanlar okurların  “Yılmaz Özdil nerede” sorularına maruz kalıyor.
Hürriyet’ten ise bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  

Gelişmeler Medyaradar'da olmaya devam edecek...

MEDYARADAR/ÖZEL