Polemik & Kulis
28 Haz 2012 23:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

MEDYARADAR'DAN GECE BOMBASI! YİĞİT BULUT HANGİ GÜZEL EKRAN YÜZÜNÜ 24 KADROSUNA KATTI?

Yiğit Bulut deneyimli ve beğenilen bir ekran yüzü ile anlaştı.

Habertürk’ün ekran yüzlerini haber kanalı 24’e transfer olmak konusunda ikna edemeyen Yiğit Bulut ekranların deneyimli sunucusu Defne Sarısoy ile anlaştı.

TRT Haber ile yollarını ayıran Defne Sarısoy önümüzdeki günlerde haber kanalı 24’te işbaşı yapacak.

DEFNE SARISOY KİMDİR?

1968 doğumlu olan Defne Sarısoy  T.E.D Ankara Koleji’ni ve Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.

Üniversite öğrenimi sırasında Aktüel Dergisi ve 1 Numara Yayıncılık’a bağlı kadın dergilerinde çalışan Sarısoy, İngilizce, İtalyanca çeviriler yanında, kadın ve sağlık konularında söyleşiler yaptı. Özel televizyonların kurulma aşamasında, Flash TV’de görev aldı. Redaktör spikerlik, muhabirlik görevlerinin yanısıra, kadın, gençlik, sağlık ve eğitim programları hazırlayıp sundu.

1993’te Star TV’de göreve başlayan Sarısoy, burada spikerlik görevinin yanısıra “Yakın Takip” ve “Kırmızı Koltuk” programlarını hazırlayıp sundu. 1995-1997 arasında Kanal D’de “Ana Haber Spikeri” olarak görev yaptı. 1997 yılında, Londra Westminster Üniversitesi’nde radyo-televizyon kurslarına katıldı.

Sarısoy, 1999’da NTV’de göreve başladı. Burada üç yıl boyunca sunduğu “Akşam Haberleri”nin yanı sıra, “24 Saat” gibi farklı haber kuşaklarının editör-sunuculuğunu yaptı. .”Dünyaya Bakış” adlı dış haberler programında görev aldı ve sunuculuğunu üstlendi. NTV-MSNBC Haber Portalı’nda, gündemin önemli konularını, yaptığı söyleşilerle iki yıl boyunca okuyucuya aktardı. Haberciliğin yanı sıra, Kal-Der işbirliğiyle hazırlanan “Sıra Sizde” adlı programı ve Sağlık Bakanlığıyla birlikte yürütülen “Anne-Çocuk Ölümlerini Önleme Kampanyası” çerçevesinde sağlık programlarını hazırlayıp sundu. “Güzel Pazar” ve “Güzel Günler” programlarının hem yapımını, hem sunuculuğunu üstlendi. Prof.Dr. Osman Müftüoğlu ile birlikte, “Yaşasın Hayat” ve “Hayatın Senin Elinde” programlarını hazırlayıp sundu.

Uzun yıllar NTV’de yapımcı, editör ve sunucu olarak çalışan Defne Sarısoy, Ekim 2009’dan itibaren NTV’den ayrılarak serbest programcılığa geçti. 2005-2009 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak “Uygulamalı TV Sunuculuğu” ve “Medyada Dilin Kullanımı” derslerini verdi. Yeniçağ Gazetesi’nde iki yıl köşe yazarlığı yaptı. TRT Haber’de hafta içi her gün sabah kuşağında “GÜNLÜK” adlı programın editör-sunuculuğunu yapıyordu.



MEDYARADAR/ÖZEL