Polemik & Kulis
19 Mar 2020 16:11 Son Güncelleme: 19 Mar 2020 16:18

Medyaradar yazdı, CNN Türk geri adım attı!

CNN Türk’te Genel Müdür Murat Yancı eliyle karantina kuralları hiçe sayılmıştı.

Türkiye, yeni tip koronavirüse karşı ciddi bir mücadele veriyor. Vaka sayısı hızla artıp 200’e dayanırken, CNN Türk’te geçtiğimiz günlerde yapılan bir uygulama herkesin tepkisini çekmişti.

Spiker Gözde Atasoy İspanya tatilinin ardından 14 günlük karantina süresi dolmadan yayına çıkarılmıştı. Yayına çıkma talimatının ise Genel Müdür Murat Yancı tarafından verildiği öğrenilmişti. Yancı’nın ayrıca kurumda yurtdışından gelen diğer çalışanlara da 14 günlük süre dolmadan iş başı yaptırdığı iddia edilmişti.

Medyaradar’ın toplum sağlığını tehdit eden bu uygulamayı haberleştirmesi sonrası ise herkese örnek olması gereken CNN Türk yönetimi geri adım attı. Atasoy’un apar topar ekrandan çekilerek eve yollandığı öğrenildi.

Hafta içi her gün 14.00’da ekrana çıkan Atasoy’un yokluğunda yerini ise Deniz Bayramoğlu doldurdu.

14 GÜNLÜK KARANTİNA UYGULAMASI NE?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hemen hemen her gün yayınlarda dile getirdiği 14 günlük karantina kuralı; kişilerin yurt dışından virüs kapma ihtimaline karşı Türkiye’ye döndükten sonra kendisini izole etmesi anlamını taşıyor. Koronavirüsün 14 günlük kuluçka süresi olduğu için kişi bazen ilk 13 gün hiçbir belirti göstermeden hastalığın taşıyıcısı ve bulaştırıcısı olabiliyor.