Medya
19 Haz 2011 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

MEDYARADAR DUYURMUŞTU! ''NÖBETÇİ'' GENEL YAYIN YÖNETMENİ NASIL VEDA ETTİ?

Eyüp Can'ın çağrısı ile gazeteye gelen Ekler Yayın Yönetmeni ve pazar günleri "Nöbetçi" Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alan Çınar Oskay bugün okurlarına veda etti.

Radikal gazetesi önce kadrosunu yeniledi, ardından görsel tasarımını değiştirdi. Ama taşlar bir türlü yerine oturmadı. Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın çağrısı ile gazeteye gelen Ekler Yayın Yönetmeni ve pazar günleri "Nöbetçi" Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alan Çınar Oskay bugün okurlarına veda etti.


"Sadece bir iş olsaydı daha kolay olurdu. Sevdiğimiz biri yavaş yavaş ölüyormuş gibi izlemezdik mesleğin tükenişini" diyen Oskay yazısında Eyüp Can’a yönelik sert sayılabilecek bir yorum yaptı ve şunları yazdı.

Bu, Radikal’deki son yazım

Rüyamdı. Bende silinmez izler bırakan bu gazetede çalıştım, haftada bir gün yayın müdürlüğünü yaptım.
Kaç gazeteye nasip olmuştur bir nesli heyecanla doldurmak… Yaşama alışkanlıklarını etkilemek, yeni fikirler armağan etmek, kendine özgü bir kültür yaratmak. Sokaklara, şarkılara ulaşmak… Kendisiyle özdeşleşen efsaneleriyle yeni bir dil oluşturmak…
Bu özellikleriyle Radikal bir yayıncılık anıtı olarak kalacak aklımda. Ve hep, en sevdiğim gazete olarak…
Sevgili Eyüp (Can) insanın gözüne kadife kadife bakar. Her şeyin yolunda olduğuna inandırır. Ama başlangıçtaki umudu, “Aynı yoldan geçmişiz biz” coşkusunu, sadece aşkla yapabileceğim mesleğim bu haldeyken paylaşamıyorum.

Dostluğu koruduğumuza göre senden bir ricam var. Yüzü gözü yara bere içinde kalmış, Türkiye’de zaten çok şeyini kaybetmiş sola nefes veren bu gazeteyi yönetirken ve aksilik yapanları anlamaya çalışırken şunu hatırlaman: Sol, önünü iliklememek, biraz pasaklı kalmaktır. Turgut Uyar söylemiş: “Saçlarımı hep kestim. Tutacak kadar kalmasın dedim. Çünkü bir başkaldırma ancak saçlarından tutulur.” Ne yapsınlar, bazısı böyle mutlu oluyor işte. Bir de sigara tellendirdiler mi keyifle… Onlardan güzeli yok!
Okuyucusu ve çalışma arkadaşlarıyla Radikal’in yaramaz çocuklarına bir ömür dolusu sevgiyle…