Polemik & Kulis
19 Eki 2010 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

MEDYAKRİTİK'TE “ACAYİP” SÖZLER! ''40 DAKİKA BOYUNCA HAVANDA SU DÖVDÜLER!'' DİYEN CENGİZ SEMERCİOĞLU'NU FENA DÖVDÜLER!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Habertürk TV'de Medyakritik programını sunan Ahmet Tezcan ile Doğan Satmış Kelebek yazarı hakkında neler söyledi?

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış ile Zaman Gazetesi köşe yazarı Ahmet Tezcan’ın Habertürk TV’de birlikte sundukları Medyakritik programının konuğu t24.com.tr’nin sahibi Doğan Akın’dı.Konu internet yasaklarıydı ancak programa kendileri için Hürriyet’in Kelebek ekinde kaleme aldığı köşe yazısında "40 dakika boyunca havanda su dövdüler" diyen Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu hakkında söylenen sözler damgasını vurdu.

İşte Cengiz Semercioğlu’nun o yazısı...

Laf salatası
Konu başlığı “medyada çeteleşme” olunca ilgimi çekti, Doğan Satmış’la Ahmet Tezcan’ın programını izledim Habertürk’te...
Malum bu konuda ağzı fena halde yanmışlardan biriyim.
Boşuna izlemişim programı...
40 dakika boyunca havanda su dövdüler.
Satmış’la Tezcan’a bir tavsiye:
Konuların etrafından dolanacaksanız...
Onu kırmayalım, bunu incitmeyelim diyecekseniz...
İsim vermekten çekineceksiniz...
Seyircinin asla anlamayacağı şekilde kapalı konuşacaksanız...
Dengeleri gözetmekten kırılacaksanız...
Medya programı yapmayın.
Yemek programında da laf salatası var.

YARASI OLAN GOCUNUR!

Medyakritik programının üçüncüsünü yaptıklarını ve bir hayli ilgi gördüklerini söyleyerek söze başlayan Ahmet Tezcan şöyle konuştu:
 “Hiç mütevazi olmaya gerek yok, bize gelen tepkiler bu programın konuşulduğunu gösteriyor. En önemli göstergesi olarak ben Cengiz Semercioğlu’nun köşesinde Medya Kritik ile ilgili yaptığı kritiği olarak görüyorum, çünkü şimdiye kadar yaptığımız hiçbir şeyi görmediler. Daha önce yaptığımız programları görmediler, Cengiz Semercioğlu’nun ortak olduğu internet sitesi özellikle ve bütün internet sitelerinde haber olmasına rağmen görmediler. Ama program başladıktan sonra hemen Cengiz Semercioğlu “ 40 dakika boyunca havanda su dövdüler, laf salatası yaptılar” falan, yemek programı  yapmamızı tavsiye buyuruyor.  Şimdi Cengiz Semercioğlu’nun şahsi görüşü müdür yoksa çatısı altında bulunan medya grubunun adına bir resmi görüş müdür?  Yoksa ortağı olduğu internet sitesi üzerinden ortağının başında bulunduğu haber televizyonu adına mı bize yemek programı yapmayı tavsiye buyuruyor, eğer bulunduğu grupta böyle bir açık varsa bizde kapatırız ve yapanlardan da çok daha iyisini yaparız”.
Hürriyet Gazetesi’nin eski okur temsilcisi olan ve halen Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevini yürüten Doğan Satmış ise program partnerinin bu sözleri üzerine “ Cengiz’in içinde bulunduğu gazetede bu kadar art niyetli kişiler olmadığını ben biliyorum.  Ben de oradan geliyorum.  Cengiz kendisi yazmış, “medyada çeteleşme konu olunca benim de dikkatimi çekti diye” Neden dikkatini çekti.Çünkü kendisinin de o medya çetelerinin bir üyesi olduğu iddia ediliyor. Onun için çekmiştir” şeklinde konuştu.
Tezcan bunun üzerine söze girerek “Yarası olan gocunuyor” dedi. Doğan Satmış Tezcan’ın bu sözünü “evet” diyerek onayladıktan sonra şöyle konuştu:
 “ O çete nasıl çalışıyor, iddiaya göre ben inandığım şeyi söylemiyorum şu anda, iddiaya göre köşe yazarları ele geçirdiği bir iki yayın kanalları ve internet sitesi aracılığı ile bazı şeyler pohpohlanıyor, bazı şeyler görünmezden geliniyor ve dolayısıyla kampanyayla bir takım rant sağlanıyor. Çete olmanın da iddiası.Bir kişi bir şarkıcı ünlü olacaksa önce filan kişi köşesinde yazar, sonra filan ortağının başında olduğu yayın organı haberler koyar, sonra da üçünün birlikte ortak olduğu medya internet sitesi bunları yazar. Ama tabi iddia bu.
 Ahmet Tezcan bunların iddia değil bir tespit olduğunu ve yıllardır yapıldığını sözlerine ekledi.

MEDYARADAR/ÖZEL