Polemik & Kulis
04 Ara 2014 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Mahmut Övür Hürriyet'in değişen tutumunu değerlendirdi! "Neden şimdi?"

Mahmut Övür, Hürriyet'in 'Paralel Yapı'ya karşı değişen tutumunu "Artık hava başka türlü esiyor" dedi.

Hükümetin Cemaat ile savaşında son bir yıldır cemaate yönelik hiçbir eleştiride bulunmadığını ileri sürdüğü Hürriyet Gazetesi'nin, yasadışı dinlemelerle ilgili, dün manşetine taşıdığı "DİNLENEN VIP İSİMLER" başlığıyla habere, "Neden şimdi?" diye soran Mahmut Övür, "Artık hava başka türlü esiyor" yorumunu yaptı.

A Haber'de 'Birlikte Bakalım' programında konuşan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Hürriyet'in 'Paralel Yapı'ya karşı değişen tutumunu "Artık hava başka türlü esiyor" dedi.

'İŞ ADAMLARININ ÇOĞU PENSİLVANYA'YA GİTTİ'

İki açıdan da bakmak gerekiyor. Dinlenen isimlerin bir kısmı farklı olsa da bu konu Yeni Şafak'ın da manşetiydi. O zamanlar Hürriyet buna hiç de sıcak bakmadı. 'Paralel Yapı' herkesi dinleyerek bir korku cumhuriyeti yaratmaya çalışan, herkesi dinleyerek teslim almaya çalışan bir akıl var. İş adamlarının çoğu da Pensilvanya'ya gitti, korkudan biat ettiler. Eskiden askere biat ediliyordu, şimdi Pensilvanya'ya. Herkesi dinledikleri için, kimin nerede zaafı var, eksiği var, hangi işte problemi, kim kiminle rekabet ediyordu bunların hepsini biliyorlardı.

'ROTANIN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRDÜLER'

Türkiye'de 10 yıldır iktidarla mücadele eden bir merkez medya aklı vardı. Kavga etmeye çalıştılar, her şeye destek verdiler. Ama artık Türkiye'nin bölgedeki gücü artıyor, rota değişiyor, onlar da rotasını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Artık hava başka türlü esiyor.