Medya
22 Nis 2010 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

KURTLAR VADİSİ İZLEYİCİSİNDEN TEPKİ!.. VADİ HANGİ UYGULAMASIYLA ŞAMPİYON OLDU?

Kurtlar Vadisi fanatikleri dizinin hangi uygulamasından şikayetçi?

‘Kurtlar Vadisi’ müdavimi Fatih Şekeroğlu’nun şikâyeti var!

Dizi özetlerinin dizi kadar uzun olmasından müşteki olmayan yok. Ama biliyoruz ki kanallar bunu daha fazla reklam alabilmek, dizi maliyetlerini çıkarabilmek için yapıyor. Henüz yasalaşmamış olmakla beraber, yeni RTÜK Yasa Taslağı’na göre; dizi, film ve haber bültenlerinde ilk reklam 30 dakikanın ardından ve ancak her 30 dakikada bir yayınlanabilecek, ayrıca 1 saatlik yayında reklam süresi 12 dakikayı aşamayacak.

Son zamanlarda özetlerin gittikçe uzaması biraz da yeni çıkacak yasaya hazırlık belki de. Ama sevdiği diziyi seyretmek için televizyon başında saatlerce bekleyen seyirci buna tepkili haliyle.

Şanlıurfa’dan bir lise öğrencisi okurun mailine göre Kurtlar Vadisi Pusu, 1 saat 45 dakikalık özetle bu konuda şampiyon olmuş. Ben söz konusu diziyi seyretmiyorum, bünyem kaldırmıyor çünkü, bu yüzden ne uzunlukta özet verdiğini bilmiyorum. Ama genç okur müdavimiymiş, durumdan da çok şikâyetçi.. mailinde şöyle diyor: “Ben Şanlıurfa’da okuyan bir lise 2. sınıf öğrencisiyim. Yazılarınızı uzun zamandır takip etmekteyim. Gerek yerli eleştirileriniz, gerekse haklı ‘ben demiştim’lerinizden cesaret alarak –sadece sizin değinebileceğinizi düşündüğüm- bir konuyu dile getirmek istiyorum. Ben de çoğu Türk genci gibi yayınlandığı günden beri takipçisi olduğum Kurtlar Vadisi PUSU hakkında bir problemi bildirmek istiyorum. Her perşembe yayınlanan dizide yaklaşık 10-15 dakika sürmesi gereken dizi özeti, tam olarak 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu, neredeyse dizinin tamamının yayınlandığı süreye eşdeğer. Zaten dizinin yeni bölümü 2 saat civarı sürerken dizinin özetinin –başlı başına bir dizi gibi- yayınlanması elbette her Kurtlar Vadisi PUSU hayranı gibi canımı sıkıyor. En başta değindiğim gibi sadece sizin bu konuda gerekli eleştiriyi yapacağınızı düşündüğümden, bu konuyu açma cüretini gösterdim. Eğer sizin gibi birinin yanında, bizim gibi birinin isteği kabul olursa bende meydana gelecek olan sevinç duygusunu belirtmekten de geri kalmayacağım. Fatih Şekeroğlu”

Okur maili yayımlamak –kampanyalar dışında- Telesiyej’in âdeti değildir pek. Ama öyle samimi ve masum bir mesajdı ki, herkes okusun istedi bu defa.

Telesiyej/Taraf