Medya
24 Haz 2012 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:49

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE HATA MI YAPILDI?

"Kenan Işık bilir. 'Kim Milyoner Olmak İster'deki performansını her zaman alkışlamışımdır, ancak ..."

Raconu Kenan Işık kesmeli

AslInda bu yazıyı birkaç gün önce yazmıştım ama yazımın ilk bölümü uzun olduğu için sayfaya sığmamıştı. Şimdi biraz gündemin gerisinde kaldı belki ama bir haksızlıkla ilgili olduğu için bugüne taşıdım.

Kenan Işık bilir. 'Kim Milyoner Olmak İster'deki performansını her zaman takdir etmiş ve alkışlamışımdır. Kimi yarışmacılarca ihtilafa düştüğü ender durumlarda da hep yarışma programının yanında yer almışımdır.

Ancak bu kez yarışmacının yanında yer alacağım. İlk soruda elenen opera sanatçısı Emel Öziş yerden göğe kadar haklı. Soruya verdiği cevap her ne kadar ilk bakışta hepimize yanlış gibi geldiyse de, onun verdiği cevap daha doğruydu. Soruda 'Duygusal, coşkulu davranışlarda bulunan kişiler hangi sözlerle ifade edilir', deniliyordu. Öziş şıklar arasından 'romantik' yerine 'girişken'i seçti ve elendi.

Oysa Öziş'in verdiği yanıt çok daha doğru gerçekten. 'Romantik' bir kişi coşkulu davranışlarda bulunmaz. Duygularına kapılarak coşkulu davranışlarda bulunan kişi 'romantik' değil 'girişken'dir. Girişken bir kişinin davranışlarında mantık yoktur. Duygularla alınmış kararlara dayanan ani ve coşkulu davranışlar vardır.

Emel Öziş hakkının yendiğine inanan geçmişteki yarışmacıların aksine olgun davranıp tekrar yarışmak için yargıya başvurmayacağını da açıklamış. Jest sırası bence Kenan Işık'ta. Araya girip bu olgun yarışmacıya bir kez daha yarışma şansının verilmesini sağlamalı.

Yurtsan ATAKAN / AKŞAM