Polemik & Kulis
26 Tem 2023 12:05 Son Güncelleme: 26 Tem 2023 12:10

Kemal Kılıçdaroğlu - Odatv tartışmasında yeni perde! ‘Ben de size hodri meydan diyorum…’

CHP lideri ile OdaTV arasındaki polemikte yeni bir gelişme yaşandı. Bir dönem Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de üstlenen gazeteci Ali Avcu, Soner Yalçın’ın açıklamaları üzerine “Bende size hodri meydan diyorum” dedi.

Bir dönem Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de üstlenen gazeteci Ali Avcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Odatv arasındaki tartışmaya dahil oldu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Odatv ile ilgili, "geliri nereden onu sorun" demiş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Konu ile ilgili bugün Odatv ve Soner Yalçın cephesinden cevap gelirken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gazeteci Ali Avcu, tartışmaya dahil oldu ve “Bende size hodri meydan diyorum” çıkışında bulundu.

“NEDEN 750 BİN TL VERİYOR?”

“Soner Yalçın diyor ki ‘Odatv'nin 15 yıl boyunca CHP ile maddi tek bir ilişkisi olmadı. Para peşinde olsaydık biz de sizin propaganda aparatınız olurduk” hatırlatmasında bulunan Ali Avcu, “Peki, Yalçın İBB ile doğrudan ilişkili şirket olan Reklam İstanbul'dan aldığın aylık 750 bin TL ne? Reklam İstanbul neden ODATV’ye KDV dahil aylık 750 bin TL veriyor…” diye sordu ve ekledi:

“CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu size iftira atmıyor. Doğruları söylüyor. Bende size hodri meydan diyorum.  Reklam İstanbul’dan aylık KDV dahil 750 bin TL almadığınızı söyleyebilir misiniz?”

İşte o paylaşım…

 

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Odatv'nin CHP'den para alan gazeteciler haberi konusunda, "Odatv’nin geliri nereden onu sorun. Odatv’den Barışlar niye ayrıldı? Müyesser Yıldız niye ayrıldı? Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv’yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine başlayan tartışmada OdaTV, gelir kaynağı üzerinden yapılan ağır eleştirilere, "Hodri meydan! Soru sormayı bırak belge açıkla" yanıtını verdi. Odatv'nin sahibi Soner Yalçın da “Üzgünüm Kemal Bey aklını kaybetmiş gibi. Odatv hesapları her yıl denetime uğruyor ve bunu bilmesine rağmen yalan konuşuyor. Daha geçen gün arayı düzeltmek için ne yaptığını kime ne telefon açtığını kendisi açıklasın, ayıptır" şeklinde çıkış yaptı.