Medya
27 Eyl 2010 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

''KARDEŞİM GELİN,BURADA KAVGA EDİN'' DİYEN KANAL HANGİSİ? ATV HANGİ DİZİLERİNE TORPİL GEÇİYOR?

Bu sorular bugün Milliyet televizyon yazarı Sina Koloğlu'nun köşesinde cevabını buldu.


‘YASEMİNLER TÜTER Mİ HâLâ?’ FiLM OLUYOR

Alev Alatlı’nın 1985 yılında yazdığı roman ‘Yaseminler Tüter mi Hâlâ?’ film olarak çekiliyor. 1985 yılında yazılan roman bir nevi ‘kült’ oldu. Alev Alatlı’nın “Türkler Yunan yanlısı, Yunanlar da Türk yanlısı buldu, kimse beğenmedi,” dediği Kıbrıs‘la ilgili bir roman. Filmi Ay Yapım üstleniyor. Ve önümüzdeki yaz çekimlere başlanıyor. Bloomberg kanalında ‘İkonoskop’ programında Kerem Çatay, Oylum Talu ile Faruk Bayhan’ın konuğu oldu. Senaryoyu Melek Gençoğlu ve Ece Yönenç yazacaklar. Tabii dizilerden vakit bulurlarsa(!) Bu arada Ferzan Özpetek’le görüşmeler olmuş. Türkiye’de film çekmek istiyormuş Özpetek. Ay Yapım başarılı dizilerinden sonra film olayına da soyunuyor. Öyle, “Hadi yapalım” diye adam atmaz Kerem Çatay, işini bilir.

DÜŞÜNCELER KAVGA EDiYOR KANALI
‘Düşünce Fırtınası’, ‘Dinamit’... Beyaz TV açık açık “Kardeşim gelin, burada kavga edin” diyor. Can Ataklı, Rasim Ozan Kütahyalı, ‘Dinamit’i, Şamil Tayyar ve Hulki Cevizoğlu ‘Düşünce Fırtınası’nı yapıyor. Şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor Vakit Gazetesi yazarı Serdar Arseven ile Türk Solu dergisinin sahibi Gökçe Fırat ‘Yüksek Gerilim’de elektriğe kapılacaklar. Belki de normalleşeciğiz bu sayede. Sonuçta, bu işi kabul edenler, mutlaka aralarda çay kahve içip sohbet edeceklerdir.

REHBERiM

SiNEMA TV’DE iYi BiR KOMEDi
D Smart kanalında Serbest Bölge Kuşağı’nda ‘Sakin Ol7 filmi var.. Chili Palmer (John Travolta) sinema endüstrisinde aradığını bulamamıştır. Ama artık çalışacağı yeni bir alan vardır: Müzik piyasası. Chili, Linda Moon (Christina Milian) adlı genç şarkıcıyı yıldız yapmaya kararlıdır. Kayıt stüdyosundan MTV Müzik Ödülleri’ne kadar sektörün her noktasında kendi mafya yöntemlerini konuşturmaya başlar. Ancak önünde Linda’nın menajeri, dev gibi bodyguardı ve Rus mafya babaları gibi aşılması pek de kolay olmayan birçok engel vardır. Cast, çekimler, senaryo, film muzikleri, her şey kusursuz yorumu yapılmış. (21.00)

FANTASTiK TÜRK FiLMi SEVENLERE   
1955 yapımı siyah-beyaz Türk filmi ‘Uçan Daireler İstanbul’da’ dönemin imkansızlıklarına rağmen tamamlanmış bir fantastik komedi... Film için strafordan gezegen şeklinde kesilmiş şekilleri misinayla tavana tutturarak gerçek anlamda bir ‘uzay yolu’ yaratan yönetmen Orhan Erçin ve ona inanan ekibi, 1955 yılı için oldukça fantastik sayılan bir film ortaya çıkardı.  İstanbul ve dolaylarında uzay gemisi görüldüğü haberleri yayılınca bir gazeteci gerçekleri araştırması için olay yerine gönderilir. Evet, bir uzay gemisi vardır, içinde de uzaylı kadınlar. Ve bu kadınların niyeti dünya üzerinde çoğalmak, üremektir. Bir çeşit ‘erkek detektörüyle’ çalışan bu uzaylılar ve araştırmacı gazeteci kahramanımız çok eğlenceli bir maceraya doğru yol alır. MTV Fantastik Filmler Kuşağı’nda bu tarz yapımları beğenenler için kaçırılmaz bir fırsat. Hatta koleksiyonlarına da katkı sağlayabilir. (21.00)

FARKINI SEViYORUM
‘Konuşmazsak Çatlarız’ Türkmax kanalının sohbet programı. Billur Kalkavan sunuyor. Billur Kalkavan, nasıl denir, yaşamış görmüş, sakinleşmiş kompleksleri olmayan ve bana göre televizyonların bu formata göre en iyi giyinen isimlerinden biri. Yeni yayın döneminde de kanalda sezonu açtı. Bu akşam konuğu Nefise Karatay. Bu saat diliminde ‘sabun köpüğü sohbet’ arayanlara birebir (23.00)

AHMET ÖZAL NE ZAMAN, HANGi KANALDA?
Bir açıklama yaptı ortalık karıştı. Toz duman arasında bizzat kendi sesinden ve görüntüsünden Ahmet Özal’ı dinleyelim! Kozmik Oda, kapılarını, Özal suikastine ve öldürülme iddiasını yeniden gündeme taşıyan Ahmet Özal’a açıyor. Rıdvan Memi soruyor, Ahmet Özal, TRT Haber’de cevap veriyor. “Bir kasada saklıyoruz” dediği Özal’ın saçı açığa çıkacak mı? “Emniyet ve MİT arşivleri açılırsa ortaya çıkar” dediği isimler kimler? İma ettiği “Suikast girişimiyle ölüm arasındaki bağlantı” ne? Günlerdir kendisi hakkında yapılan açıklamalara ne diyor? Ne zaman? Yarın saat 23.00’te. TRT Haber’de.

ATV BAZI DiZiLERiNE TORPiL GEÇiYOR
ATV’nin bu haftaki akışını bakınca bunu görmek mümkün. Bu akşam 20.00’de Ezel var. Saat 23.15’te ‘Kelimenin Gücü’ geliyor. Salı günü saat 20.00’de ‘Aşk ve Ceza’ ve ardından 22.10’da ‘Bitmeyen Şarkı’. Her ikisinin de yeni bölümleri yayınlanıyor. Çarşamba günü 20.00’de ‘Çocuklar Duymasın’, saat 22.10’da ‘Kapalıçarşı’nın yeni bölümleri. Perşembe günü ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ saat 20.00’de, ‘Bitmeyen Şarkı’nın tekrarı 23.15’te. Buradan da anlaşılacağı üzere pazartesi ve perşembe günleri üç saate yakın, bir diziyle gece bitiriliyor. Ama salı ve çarşamba günleri iki dizinin yeni bölümleriyle seyircinin karşısına çıkılıyor. ‘Ezel’ ve ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ iki diziye bedel yani!

Sina Koloğlu/Milliyet Cadde