Medya
23 Nis 2011 08:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

KARACAN'LARIN DEVLETLE HİÇBİR ALIŞVERİŞİ YOKTUR! NE İHALE KOVALARLAR NE İKTİDARA YAMANMA MERAKLISIDIRLAR!

Doğan Grubu ile Karacan'ların centilmenlik anlaşmasıyla Milliyet'e transfer olan Mehmet Ali Birand satış hakkında görüşlerini yazdı.

HAYIRLI OLSUN...

Milliyet,  Türk basınının “Güven Kalesi” ve kaliteli, dengeli gazeteciliğin simgesidir. Ali Naci Karacan-Ercüment Karacan, Abdi İpekçi’nin kurduğu, sağlam temellerde yücelttiği, ardından da son 32 yılda Aydın Doğan’ın devleştirdiği bir kurumdur. Kalitenin Amiral Gemisi, dersem daha doğru olur. Benim de gözümü açtığım ve 30 yılımı geçirdiğim, yeşerip büyüdüğüm bir gazete olduğu için, ne kadar heyecan duyduğumu tahmin edebilirsiniz. Ayrıca, Aydın Doğan’ın ilk göz ağrısı olarak, Doğan Yayın gurubunda da çok farklı bir yeri vardır. Bütün bunlara rağmen, zorunluklar, “Kalitenin Amiral Gemisinin  Kaptan Köşküne” yeni kaptanların gelmesini gerektirdi.
Açıkçasını söylemeliyim, en doğru formül bulundu. Zira, yerli veya yabancı, medya dışı isimlere değil, eski sahip ve ortağına satıldı.
Karacan’larla aile yakınlığım, Demirören’le de yıllara dayanan dostluğum, nedeniyle bu gurubun, Milliyet ve Vatan için bir şans teşkil ettiğini söyleyebilirim.
Karacan’ların devletle hiçbir alışverişi yoktur. Ne ihale kovalarlar, ne iktidara yamanma meraklısıdırlar. Gelirleri sadece medyadandır.
Demirören’ler de güçlü bir sanayi kuruluşudur ve siyaset oyunundan daima kaçmışlardır.
İşte bundan dolayı, herkesi memnun eden bir el değiştirme yaşanmış, hiçbir spekülasyona neden olmamıştır.
Herkese hayırlı olsun...

Mehmet Ali Birand/Posta