Polemik & Kulis
20 Eyl 2011 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

KANAT ATKAYA'YA PANKART TEPKİSİ! ''DE''Lİ ''DA''LI PANKART OLAYININ DOĞRUSU NE? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Adaletin 200'ü yürüyüşünde "pankartta bağlaç" hatası var diyen Kanat Atkaya'ya jet cevap! İşte olayın arka planı...

Kanat Atkaya, Taksim’deki Şener ve Şık’a destek yürüyüşünde bir pankarttaki hataya dikkat çekmişti bugünkü yazısında. "da" bağlacı bitişik yazılmıştı Atkaya’ya göre. Ve bu hataya gazetecilerin düşmesi kabullenilebilir bir durum değildi.

Kanat Atkaya’nın bu yazısını manşete çektik. Ancak yürüyüşe katılan bir gazeteci o yazıya itiraz etti. Hüseyin Tahmaz isimli gazeteci, yürüyüşte tek pankart olduğunu ve o hatanın halkevleri imzalı bir dövizde yapıldığını savundu.

İşte o gazetecinin MEDYARADAR’a gönderdiği e posta...

Ben size doğrusunu anlatayım... 200 gündür aynı pankartla eylem düzenliyoruz ve orada "Yansak da dokunacağız" yazıyor... Pazar günkü eyleme önde "Adaletin 200’ü" pankartını da dahil ettik... Eylemde başka pankart yoktur... Ancak bir gazetecinin pankart ile dövizin farkını da bilmesi gerekir. Sözü edilen hata, a3 boyutlu, altında Halkevleri imzası olan ve eylemde yüzlerce adet bulunan dövizlerin birinde yer alıyor. Eyleme katılan herkese "durun biz gazeteciyiz, bakalım elinizdeki materyallerde imla kurallarına uyulmuş mu" dememiz mi bekleniyor?
Hal böyleyken, bir gazetecinin eylemin mesajına, önemine, yürütülen çabanın zorluğuna, haklılığına karşı,  bu tür eleştirileri yaparken biraz daha titiz davranmasını beklemek, çok şey midir?

H. Hüseyin Tahmaz

İyi çalışmalar...

MEDYARADAR/ÖZEL