Polemik & Kulis
17 Ara 2012 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

İSTİFALARLA SARSILAN TARAF'TA İLGİNÇ GELİŞME; HANGİ YAZAR GERİ DÖNÜYOR?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın istifasıyla sarsılan Taraf Gazetesi'nde Altan'ın yerine geçici olarak Markar Esayan'ın getirilmesinin ardından ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yardımcısı Yasemin Çongar’ın istifasıyla sarsılan Taraf Gazetesi’nde Altan’ın yerine geçici olarak Markar Esayan’ın getirilmesinin ardından ilginç bir gelişme daha yaşandı.
Özel nedenlerle köşe yazarlığı dışındaki bütün görevlerinden ayrıldıktan sonra köşesi üzerinden Ahmet Altan’la polemiğe giren eski Yayın Koordinatörü Yıldıray Oğur, gazetedeki depremin ardından yazılarına verdiği bir aylık arayı yarıda kesti. Oğur yazılarına yarından itibaren yeniden başlıyor.
Altan ve Çongar’ın ayrılmasını ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğine getirileceği iddialarını esprili üslubuyla sosyal medya aracılığıyla yalanlayan Oğur, iznini yarıda keseceğini de önceki gün Twitter’dan duyurdu.
Twitter hesabından “Ben de izne ara verip salıdan itibaren Taraf'ta yazmayı sürdüreceğim. Kapanacak diye kutlamaların başladığı Taraf'a bu kadarını borçluyuz...” diyen Oğur’un yarınki gazetede yayınlanacak olan yazısının ayrıntılarına ise Medyaradar ulaştı.
İznini yarıda bırakıp gazeteye dönen Oğur, istifa krizinin ardından yazdığı ilk yazısında Altan ve Çongar’ın gazeteden ayrılmasının üzerine kamuoyunda oluşan “Taraf kapanacak” yorumlarına yanıt verecek.
“Taraf Ergenekon Davası için özel olarak kuruldu. Şimdi görevini tamamladı, kapanıyor” iddialarına cevap verecek olan Oğur’un yazısının başlığı da ilginç: “Misyon Tamamlanmadı”

MEDYARADAR/ÖZEL