Polemik & Kulis
13 Ağu 2013 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

İŞTE TÜRK GAZETECİLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜREN SEKSİ RUS!

Mehmet Barlas ile Ekrem Dumanlı arasında polemiğe neden olan Rus gazetecinin cüretkâr pozları ortaya çıktı. GALERİ

Suriyeli mültecilerin kampına başörtüsü takıp gizlice girerek adını duyuran, son olarak iki duayen gazeteci Mehmet Barlas ile Ekrem Dumanlı arasında polemiğe neden olan Rus gazeteci Darya Aslamova’nın, internette cüretkâr pozları ortaya çıktı.

Aslamova’nın görüntüleri, kendisiyle röportajı yarım bırakan gazeteci Reha Muhtar’ın sözlerini doğrular nitelikte: “Güzel ve cüretkâr”... 

Komsomolskaya Pravda Gazetesi muhabiri Darya Aslamova’nın ismi, ülkemizde ilk olarak geçen yıl gündeme geldi. Aslamova, CHP’lilerin giremediği Hatay’daki Suriye mülteci kampına başörtüsü takarak gizlice girmeyi başardı. Kampa fotoğraf makinesi ile ses kayıt cihazı da sokmayı başaran Aslamova, kampla ilgili yayınlanan röportajla da günlerce haber konusu oldu.

İŞTE DARYA ASLAMOVA'NIN CÜRETKAR POZLARI: GALERİ

POLEMİĞE NEDEN OLDU
Aslamova, geçtiğimiz haziran ayında Gezi olaylarının tırmandığı günlerde, ülkemizde önde gelen gazetecilerle söyleşiler yaptı. Rus gazetecinin Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’la yaptığı röportajında, “Fethullah Gülen için Müslümanların Soros’u deniyor, doğru mu?” sorusu, tartışmayı ateşleyen cümle oldu. Bu benzetme nedeniyle Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Barlas’a ağır eleştirilerde bulundu. Barlas bu sözü söylemediğini, ifadenin kadın gazeteciye ait olduğunu ifade etti. Dumanlı ise eleştirilerini sürdürerek, Barlas’ın bu sözü onaylaması nedeniyle kendisine yönelik suçlamalarını sürdürdü.

REHA MUHTAR’DAN AJAN İMASI
Barlas ve Dumanlı’yı birbirine düşüren Darya Aslamova, geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi yazarı Reha Muhtar’ın köşe yazısına da konu oldu. Muhtar, yazısında, “güzel ve cüretkâr bir kadın” olarak tanımladığı gazetecinin sorularından rahatsızlığını dile getirerek “Söyleşide şarap içiyordu. İstihbaratçı ve polis tekniğiyle konuşturmaya çalışıyordu. Yarıda kestim” ifadesine yer verdi. Muhtar, ayrıca “Kendi düşüncelerini onaylatacak adam arıyordu” diye yazdı.

Öptüğü Rus siyasetçileri anlattı

İNTERNETTE yapılan aramada Komsomolskaya Pravda’nın ‘özel muhabir’i Aslamova’nın Rusya’da yaptığı haberlerle de skandallara neden olan ve çok okunan bir gazeteci olduğu görülüyor. Sobesednik isimli tabloid gazetede Aslamova’nın “Şımarık bir kızın notları” başlığıyla haberi yer alıyor. O dönemde 23 yaşında olan Aslamova, öptüğü Rus siyasetçileri anlatıyor. Yine internette yapılan aramalarda Aslamova’ya ait porno kayıtlarda çıkıyor.

KİMLİK KARTI:

DOĞUM TARİHİ: 8 Eylül 1969
DOĞUM YERİ: Erivan, Ermenistan
EĞİTİMİ: Moskova Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi