Polemik & Kulis
15 Haz 2020 13:38 Son Güncelleme: 15 Haz 2020 14:00

İsmail Küçükkaya'nın eski eşinden flaş açıklama: 'Yine susmak zorunda kalabilirim'

Öğretmen olan Eda Demirci, eski eşi İsmail Küçükkaya hakkında yaptığı şiddet açıklamalarının ardından, ünlü habercinin kendisine dava açtığını duyurdu ve adalet istediğini belirten bir paylaşım yaptı.

Fox TV ekranlarının sabah haberleri sunucusu İsmail Küçükkaya'nın öğretmen olan eski eşi Eda Demirci'nin ünlü haberci hakkındaki açıklamaları dün gündeme damgasını vurmuştu. Eda Demirci, eski eşinin bu açıklamaları nedeniyle kendisine tazminat davası açtığını açıkladı.
 
Eda Demirci, YouTube üzerinden yayınlanan 'Magazin Noteri' programına konuk olarak evlilikleri boyunca Küçükkaya'dan psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü, aldatıldığını iddia eden açıklamalar yapmıştı. Demirci, Küçükkaya'nın kendisini "Sen bir öğretmensin. Ben İsmail Küçükkaya'yım. Şu anki konumum olmasa senin yüzünü patlatırdım. Sen İsmail Küçükkaya'nın karısı oldun. Beni bırakıp öğretmenlik mi yapacaksın" gibi ifadelerle aşağıladığını ifade etmişti.

Eda Demirci'nin bu açıklamaları dün gündemde geniş yankı uyandırırken, İsmail Küçükkaya da eleştirilerin hedefi olmuştu.  Vatandaşlar Küçükkaya için "Ekranda kadın hakları savunucusu ve duyarlı bir kişi gibi görünürken eşine bunları mı yapmış... Ekrandaki hali tam bir maske miymiş?" gibi yorumlarda bulundu.
 
Eda Demirci, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile de; Küçükkaya'nın psikolojik şiddete devam ettiğini ve kendisine tazminat davası açtığını ifade etti.
 
Dava döneminde de gizlilik kararı nedeniyle susturulduğunu ifade eden Eda Demirci, konuşma yasağı nedeniyle tekrar açıklama yapamayabileceğini söyleyerek "Adalet İstiyorum" dedi.