Polemik & Kulis
05 Ara 2012 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

İNGİLTERE'DEKİ "TELEKULAK SKANDALI" TÜRKİYE'DEKİ FOX'U DA VURDU; FOX TÜRKİYE'DE BÜYÜK ŞOK!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Ard arda gelen istifalarla sarsılan Fox Türkiye'de en büyük deprem! Fox Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tom Mockridge, ani bir kararla grupla yollarını ayırdı!

"TELEKULAK SKANDALI"NI TEMİZLEYECEKTİ AMA YAPAMADI

Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (Fox Türkiye) ve Alliance Yapım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Tom Mockridge, sürpriz bir karar alarak News Corporation'dan istifa etti.  

News Corporation'a 22 yıldır hizmet eden ve grubun patronu Rupert Murdoch'ın sağ kolu olarak bilinen Tom Mockridge'in ayrılığı şok etkisi yarattı. Zira Mockridge, bir süre önce İngiltere'deki "Telekulak Skandalı"nı temizlemesi için görevlendirilmişti. Başarılı olamayınca istifa etti!

"KIZIL KRALİÇE" REBEKAH BROOKS'UN YERİNE ATANMIŞTI

News Corporation Avrupa Televizyon İstasyonları Ofisi İcra Kurulu Başkanlığı da yapan Tom Mockridge, gruba ait İngiltere'deki "News of the World" gazetesinin yol açtığı "Telekulak Skandalı"ndan sonra adadaki şirketleri "News International"ın başına CEO ünvanıyla getirilmişti. Mockridge, "Kızıl Kraliçe" Rebekah Brooks'un yerine atanmıştı.

TOM MOCKRDIGE'İN İSTİFASI FOX TÜRKİYE'Yİ DE ETKİLEYECEK

News Corporation'ın İngiltere'deki CEO'su Tom Mockridge, aynı zamanda Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (Fox Türkiye) ve Alliance Yapım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı'ydı. Fox Türkiye'nin Genel Müdürü Pietro Vicari, Tom Mockridge'e bağlı olarak çalışıyordu.

PİETRO VİCARİ'NİN AKIBETİ NE OLACAK?

Pietro Vicari'nin, operasyon direktörüyken genel müdürlüğe atanmasını sağlayan kişi Tom Mockridge'di. Bir başka deyişle Pietro Vicari'nin arkasındaki isim Tom Mockridge'di. Mockridge'in News Corp.'tan sürpriz ayrılığı bu nedenle önemli. Mockridge'in istifası, Fox Türkiye'de de taşları her an yerinden oynatabilir. 2008 yılından bu yana ciddi yatırımlara rağmen Fox Türkiye'yi dördüncülükten öteye götüremeyen Genel Müdür Pietro Vicari'yi şimdi çok daha zorlu bir dönem bekliyor.

MEDYARADAR/ÖZEL