Polemik & Kulis
16 Ağu 2023 11:04 Son Güncelleme: 16 Ağu 2023 11:17

Hürriyet’ten üst düzey ayrılık haberi! 18 yılın ardından veda etti…

Demirören Medya’nın amiral gemisi Hürriyet’ten ayrılık haberi geldi. Deneyimli isim 18 yıldır görev yaptığı gazete ile yollarını ayırdı.

Demirören Medya’nın amiral gemisi Hürriyet’ten ayrılık haberi geldi. 2005 yılında muhabir olarak başladığı Hürriyet'te İstihbarat Şefliği ve 2020 yılından itibaren de Ankara Haber Müdürlüğü yapan Ankara Haber Müdürü Soner Gürel, gazete ile yollarını ayırdı.

“BİR SÜRE AİLEMLE İLGİLENECEĞİM…”

Soner Gürel, vedasını ekip arkadaşlarına ilettiği bir mesajla duyurdu.

“Hürriyet’te sona gelmiş bulunuyorum” diyen Gürel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“11 Temmuz 2005 yılında muhabir olarak başladığım Ankara Büro’da 14 yıla yakın da İstihbarat Şefi ve Haber Müdürü olarak toplam 18 yıl siz güzel dostlarla mesai harcadım, birlikte emek verdik…

Hemen her gün ayrı bir heyecan yaşadığım büromuzda olabildiğince ağabeylik yapmaya, gazetecilik açısından yol gösterici, zihin açıcı olmaya çalıştım…  Kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Farkında olmadan kırdıklarım, üzdüklerim olduysa kusuruma bakmasın lütfen…

Şimdi biraz dinlenme vakti. 31 Ağustos itibariyle kendi isteğimle ayrılıyorum, sizlerden uzaklarda olacağım. Bir süre ailemle ilgileneceğim; sonrasını samimi olarak söylüyorum hiç düşünmedim. Ama elbette ben hep gazeteciydim, yine gazeteci kalacağım

Başta kardeşliğini hep yanımda hissettiğim Hande Fırat olmak üzere bürodaki tüm arkadaşlarıma birlikte olduğumuz dönemde bana verdikleri destek için sonsuz teşekkürler.

Varsa hakkım helal olsun hepinize... Elbette her zaman olduğu gibi cep telefonum yine 24 saat açık... Hepinizi çok seviyorum… Kalın sağlıcakla…”

 

SONER GÜREL KİMDİR?

1982 yılında Ulusal Basın Ajansı’nda gazetecilik hayatına başlayan Soner Gürel, 1983’te Milliyet’e geçti. 1996 yılında Star TV'ye istihbarat şefi olarak transfer olan Gürel, 2000’de ise BTR televizyonuna geçiş yaparak 2005’e kadar da burada görev yaptı. Bir dönem Vatan gazetesinde de çalıştı.

2005 yılında Hürriyet’in Ankara bürosunda görev yapmaya başlayan deneyimli isim, 2010’da istihbarat şefliği görevine getirilmişti. 2020 yılında ise Ankara Haber Müdürü olarak atanmıştı.