Polemik & Kulis
10 Kas 2010 18:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

HÜRRİYET'TE OTOSANSÜR ŞOKU! HANGİ İKİ YAZARIN YARINKİ YAZISINA SANSÜR UYGULANDI?

Hürriyet gazetesi sansür iddiasıyla çalkalanıyor. Hangi usta iki yazarın yarınki yazılarına sansür uygulandı?

Hürriyet’in en önemli iki yazarına sansür uygulandı.. Hürriyet gazetesinde bugün büyük bir sansür skandalı patlak verdi. 

Hürriyet gazetesinin en önemli yazarlarından Yalçın Doğan ve Cüneyt Ülsever’in bugün yazdıkları ve yarın çıkacak olan yazılarına yayın yönetimi tarafından sansür uygulandı..Yalçın Doğan ve Cüneyt Ülsever’den yayın yönetimi tarafından yazılarının değiştirilmesi istendi..  Ancak iki yazar da bu duruma tepki gösterdi.. Daha sonra Yalçın Doğan ve Cüneyt Ülsever defalarca yeniden aranarak yeni yazı yazmaları istendi.. Fakat, iki ünlü yazar da buna tepki göstererek yeni yazı yazmayı reddettiler.. 

Cüneyt Ülsever’in yakın çevresine "Gazetecilik bitmiş" diyerek isyan ettiği iddia edildi.. 

Gazeteci katili Mehmet Ali Ağca’nın TRT’ye çıkarılmasını sert sbir dille eleştiren Yalçın Doğan da bu yazısının sansürlenmesi üzerine yönetime tepki koyarak yeni yazı yazmayı reddetti..

Hürriyet Gazetesi’nin bu iki yazara daha önce de 3-4 kez sansür uyguladığı ortaya çıktı.. Ayrıca  bir çok yazarın yazılarına sansür uygulandığı öğrenildi.. Hürriyet yazarlarının, son zamanlarda yazılarına getirilen sansürün artması üzerine yönetime bir ültimatom vermeye hazırlandığı öğrenildi..

www.olayhaber.com