Polemik & Kulis
29 Ara 2022 22:32 Son Güncelleme: 29 Ara 2022 23:20

Hürriyet'in deneyimli foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu görevinden ayrıldı

Demirören Medya Grubu bünyesindeki Hürriyet Gazetesi'nden flaş bir ayrılık haberi geldi. 

Çok sayıda ödülü bulunan foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu, 2008 yılında henüz öğrenciyken girdiği ve 14 yıldır görev yaptığı Hürriyet Gazetesi'nden ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ayrılığı duyuran Şamiloğlu, "Hürriyet Gazetesi ile bügün itibariyle yollarımızı dostça ayırdık. Burada 14 yıl boyunca çok güzel anılar biriktirip, dostluklar edindim. Paha biçilemez tecrübeler kazandım. Aklınıza gelebilecek her türlü aksiyonu yaşadım. Görmediğim olay, gitmediğim şehir, yemediğim dayak kalmadı. Bu benim için bir ayrılık değil gereklilikti. Heyecanıma Youtube’de devam edeceğim. Storybox kanalımızı takip etmeyi unutmayın. ben oradayım." ifadelerini kullandı.

SELÇUK ŞAMİLOĞLU KİMDİR?

1985 yılında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 2008 yılında halen öğrenciyken Hürriyet Gazetesi’nde başladı. Hürriyet’in Cumartesi ve Pazar eklerinde uzun süre portre çalışmaları yaptı. Suriye’deki iç savaşı Kobani, İdlip, Azez ve Cerablus gibi sıcak noktalarda yerinde takip etti. Yine Irak’taki çatışma bölgelerinden haber ve fotoğraflara imza attı. Yunanistan’daki kamplar gibi çok sayıda noktada göçmenlerin yaşadıklarını hikayeleştirdi. Bir çok doğal afet bölgesinde bulunan Şamiloğlu, İzmir depremi, Antalya ve Muğla'daki yangınlarda, sel felaketlerinde görev yaptı. Son olarak Taliban’ın Afganistan yönetimini ele geçirmesiyle beraber Afganistan'a giden deneyimli isim Amerika'nın Ortadoğu'daki en büyük üssü olan Bağram üssüne ve Bağram cezaevine girmişti.