Medya
12 Ara 2011 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

HÜRRİYET YAZARINDAN ''HANUT'' ELEŞTİRİSİNE YANIT!

Prof. Müftüoğlu, "yazımın altında Sırma maden sularının ilanının yer almasıyla benim bir bağlantım da yok, bilgim de" diyor...

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun, geçen hafta yayınlanan yazısının konusu maden sularıydı. "Faydalı demiyorum gerekli bir içecek" başlıklı yazısında Müftüoğlu, maden suyu içmenin yararlarını anlatıyordu.

T24 internet sitesi genel yayın yönetmeni Doğan Akın, "Prof.Müftüoğlu’nun Hürriyet’teki etik ihlali" başlıklı bir yazısındaki çarpıcı bir ayrıntıya dikkat çekti:

Müftüoğlu’nun yazısının altında yarım sayfaya yakın bir ilan vardı: Sırma maden suları! Ancak Hürriyet yazarı aynı zamanda ilan veren şirketin danışmanıydı.

Hürriyet gazetesi ombudsmanı Faruk Bildirici, Müftüoğlu ile konuştu ve  onun eleştirilere verdiği yanıtı bugün köşesinde yayınladı:

"Sırma Grup’un danışmanlığını yapacağım zaten bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanmıştı. Sağlıklı olacağına inandığım ürünlerle ilgili olarak katkıda bulunmak üzere danışmanlık yapmayı bir doktor olarak görev biliyorum. Ama o yazımın altında Sırma maden sularının ilanının yer almasıyla benim bir bağlantım da yok, bilgim de. Ben yazımı yazıp gönderdim, firma da ilgili olduğu için o ilanı vermiş.
Kaldı ki, Türkiye’de maden suyu üreten tek firma, Sırma Grup değil. 50’yi aşkın şirket var sanırım. Ben de yazımda firma ismi vermeden "maden sularının yararından" söz ediyorum. Ancak bu yazı nedeniyle gelen eleştiriler de gösterdi ki, Osman Müftüoğlu olmak bana olağandan daha büyük yükümlülükler getiriyor, daha dikkatli olmamı zorunlu kılıyor."