Polemik & Kulis
13 Nis 2010 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

HÜRRİYET GAZETESİ'NDE DEĞİŞİM SÜRÜYOR!.. OKUR TEMSİLCİLİĞİNE HANGİ İSİM GETİRİLDİ?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu,Timuçin Tüzecan'ın ayrılığından sonra boş kalan okur temsilciliği görevine hangi ismi getirdi?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu,Timuçin Tüzecan’ın ayrılığından sonra boş kalan okur temsilcisi görevine tecrübeli bir ismi getirdi.

Hürriyet pazer ekinde  Puzzle Portreler’i hazırlayan ve yıllardır gazetede görev yapan Faruk Bildirici amiral gemisinin yeni okur temsilcisi oldu.

Tecrübeli gazeteci Bildirici artık haftada bir gün okur temsilcisi olarak gazetede yazı yazacak.

Gelişmeler yine Medyaradar’da olacak.

FARUK BİLDİRİCİ KİMDİR

1956 yılında Gaziantep’de doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe, Haziran 1980’de Cumhuriyet’te başladı.

12 Eylül döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet’ten, Nisan 1992’de ayrıldı.

Sabah Gazetesi’nde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992’de Hürriyet’e geçti.  Yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı.  

Bir süre yine Hürriyet’te araştırmacı-yazar olarak çalıştıktan sonra Mart 2002’de Ankara Temsilci Yardımcılığı’na getirildi. Halen bu görevi sürdürüyor.

2002-2003 yıllarında Tempo dergisinde “Kırlangıç Yuvası” köşesinde yazdı.

31 Ağustos 2004- 14 Mart 2005 tarihleri arasında “Anlatsam Roman Olur” başlığıyla Hürriyet gazetesinde gerçek yaşam öyküleri kaleme aldı.   Bu dizide kaleme alınan öykülerden hareketle hazırlanan aynı adlı televizyon programı Kanal D’de yayınlandı.  Cine-5’te “Üç artı Bir” adıyla her pazar yayınlanan bir söyleşi programı yaptı. Hürriyet Pazar’da “Puzzle portre” başlığıyla yayınlanan portre söyleşileri hazırlıyor. 

20 yılı aşkın bir süredir yaşamı, Serpil Özekmekçi ile paylaşıyor.  Elif ile Aslı adlarında iki kız babası.

Faruk Bildirici’nin yayınlanan kitapları şunlardır:

Gizli Kulaklar Ülkesi, 

Maskeli Leydi,

Üniforma Slogan Biber ,

Kuzum Bülent ,

Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi,

Anıtkabir Racon Zambak,

Hanedanın Son Prensi.

Yemin Gecesi 

Serkis bu toprakları sevmişti.