Polemik & Kulis
20 Eyl 2011 20:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

HER SÖZÜNÜZÜ GERİ ALACAKSINIZ! ERTUĞRUL KÜRKÇÜ FATİH ALTAYLI'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Fatih Altaylı'nın Ertuğrul Kürkçü'ye yönelttiği suçlamalara, Kürkçü'den sert bir yanıt geldi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Her sözünüzü geri alacaksınız..." başlıklı yazısıyla, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya cevap verdi.

Altaylı, 17 Eylül'de Habertürk Gazetesi'ndeki köşesinde, "Herkesi kendi gibi bilenler 'çamur' hatta 'bok' atmadan duramıyor. 'Satılmışlar' herkesi satılmış, 'şerefsizler' herkesi şerefsiz, 'devletten talimatla iş yapanlar' herkesi kendi gibi zannediyor. (...) Birkaç gün önce KCK bağlantılı birkaç kişi tutuklanınca Ertuğrul Kürkçü demiş ki, "Fatih Altaylı'ya verilen liste doğruymuş. Tutuklamalar başladı". Güler misin, ağlar mısın! Bunu diyen Ertuğrul Kürkçü kim? Şimdi BDP saflarında siyaset yapan eski bir 'devrimci" demişti.

Kürkçü'nün avukatı Mustafa Bayram Mısır tarafından gönderilen, Kürkçü'nün cevap yazısında, "İddianıza göre "Ertuğrul Kürkçü demiş ki, 'Fatih Altaylı'ya verilen liste doğruymuş. Tutuklamalar başladı.' Velev ki dedim, bu ne bana ne başkasına "satılmışlar", "şerefsizler" diye saldırma hakkını size vermez. Bu sözlerinizi geri alacaksınız" deniyor.

"Rivayeti haberleştirmek, kötü haberciliktir"

Fatih Altaylı, 16 Ağustos 2011'de Habertürk'teki köşesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan'dan sonraki Kürt politikasından bahsetmiş ve "Yaklaşık 1400 kişi tutuklanacak" demişti.

Kürkçü ise 14 Eylül'de Mersin'de, BDP üyesi 10 kişinin gözaltına alınması üzerine sorulan bir soruyu cevaplarken, "Fatih Altaylı aracılığı ile bize iletilen 1400 kişilik listenin kimlerden oluştuğunu bu operasyonlarla anlamaya başladık" yorumunu yapmıştı.

Bunun üzerine Altaylı, 17 Eylül yazısında, bahsettiği listeye ilişkin bilgiyi devletten almadığını söyledi.

"Gazeteci olarak o listeyi bulsam basarım da, verilen bir liste yok. Böyle bir liste olduğunu siz de benim kadar biliyorsunuz; ben bunu yazdığımda pek çoğunuz "yusuf yusuf" diye sesler çıkarıyordunuz. Başta da daha önce "saman altına" saklanan sen belki de."

Kürkçü ise Altaylı'yı rivayeti haberleştirmekle suçlayarak, bunun "kötü habercilik" olduğunu belirtti.

"Kötü gazetecilikte endaze bir kez kaçınca nerede durulacağı kestirilemez… Küfür, afra tafra, hüsnükuruntuyu gerçeğin yerine koyma, yanlıştan dönmek yerine 'çevir kazı yanmasın' çırpınışıyla yanlışlar bataklığında debelenilir durulur.

Gerçeklerle yüzleştirildiğinizde arkasında duramadığınız kötü haberinizle Erdoğan iktidarına yaranma çabalarınızı bana yönelttiğiniz o çirkin iftiralar ve kara çalmalarınızla unutturamazsınız. Onları da geri alacaksınız.

'Ben bilmem' diyerek yaptığınız kaçış hazırlıklarınız, sizi kurtaramayacak. 'Rivayeti' haberleştirmekle girdiğiniz yoldan, 'bilmediğiniz' bir tarihi çarpıtarak kaçmaya çalışırken size soracaklar: 'Bilmiyorsan ne hakla konuşuyorsun?' diye."

Yazı, Habertürk'e ve Teke Tek'e gönderildi

Avukat Mısır tarafından gönderilen açıklamada, Kürkçü'nün cevap yazısının, cevap hakkı uyarınca Habertürk internet sitesi ve Fatih Altaylı ile Teke Tek adlı internet sitesinde yayınlanması isteniyor.

Ayrıca, Altaylı'nın yazısında Kürkçü'nün "kişilik haklarına ve siyasi itibarına yönelik saldırı niteliğindeki dolaylı ve dolaysız olarak yöneltilen ifadelerden" dolayı doğan yasal başvuru hakkının saklı olduğu belirtiliyor. (IC)

Ertuğrul Kürkçü'nün yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatih Altaylı'nın yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bianet