Medya
12 Eki 2010 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

''HENÜZ YAVŞAKLIĞIN DNA'SI ÇÖZÜLMEDİ!'' ALİ ATIF BİR ''FATMAGÜL'' DEDİĞİ ORAY EĞİN'E FENA ÇATTI!

İşte size Oray Eğin köşe yazarlığının gerçek yüzü...Veri yok, belge yok, dayanak yok.

Oray Eğin ve gerçek yavşaklık


Oray Eğin’i okuyunca Türkiye’de köşe yazarlığının sefaletini tekrar tekrar yaşıyorum, Türkiye için büyük umutsuzluğa kapılıyorum.
Bu insan yavrusu ne yazık ki Türkiye’nin bir ürünü. İçinde barındırdığı, tahminen çocukluğundan gelen büyük nefretle köşesini kişisel hesaplaşmalara, nefret kusmalara ayırıyor, çeşitli nedenlerle sevmediği insanlara, kurumlara "yorumlarıyla" hakaret ediyor, saldırıyor.
Daha da utanç verici olan bu korkunç köşe yazarlığı türüne "büyük köşe yazarı" görülen bazı köşe yazarlarının söylemleriyle destek vermeleri.
Neye destek verildiğini göstermek için dünü ele alalım.
Dün çeyrek sayfa yazıda Mehmet Ali Birand, Semih Kaplanoğlu, Ferhat Boratav, Ertuğrul Günay, Önder Aytaç’ı yalamış yutmuş.
Hiçbirinde kimlik, kişilik bırakmamış.
Ne için?
Mehmet Ali Birand ortağı olduğu şirket Kusturica krizini yönetemediği için. (Mehmet Ali Birand bu olayın neresinde belli değil.)
Semih Kaplanoğlu, ödül alamayacağını anladığı için Kusturica’yı bahane edip yarışmadan filmini çektiği için. (Ortada hiçbir gerçeklik yok hepsi uydurma.)
Ertuğrul Günay Kusturica sinemasını bilmediği için. (Bilip bilmediğini bilmiyoruz Babam öyle diyo!)
Önder Aytaç hem polis akademisinde hocalık yapıp hem de Türkiye’ye dair düşünsel üretimde bulunduğu için (Bu konuda hiçbir yasak yok, bu tetikçilik içinde bulunduğu Derin Gazetecilik Cemaati adına yapılıyor.)
Ferhat Boratav kurnaz biri olup 10 yıldır CNN/Türk’te çalıştığı ve masraflarını karşılatıp Pensilvanya gezisine katıldığı için. (Ferhat Boratav 10 yıldır CNN/Türk’te bu doğru, niye bir işveren işe yaramayan bir insanı 10 yıl çalıştırsın! Acaba Oray Eğin hangi maça kimin ağırlamasıyla gitti!)
İşte Size Oray Eğin köşe yazarlığının gerçek yüzü...
Veri yok, belge yok, dayanak yok. Sadece sevilmediği, hesaplaşıldığı, kıskanıldığı, farklı düşündüğü ya da ona çakmak prim yaptığı için aşağılanan insanlar.
Bildiğiniz üzere bir süredir Türkiye’de yavşaklık tartışması yapılıyor.
Gerçeği söyleyeyim mi? Fatmagül’ün (Fatmagül burada Oray oluyor) suçu yok!
Gerçek yavşaklar Oray Eğin türü köşe yazarlığına söylemleriyle ve eylemleriyle destek verenler.
Neden mi? Henüz yavşaklığın DNA’sı çözülmedi. Bir çözülse ben de anlayacağım.


Çekirgelik
"Mert olmayan bir insanla işe başlamak, sonu gelmeyecek ya da kötü bitecek bir yola çıkmak demektir." (Montesquie)

Ali Atıf Bir/Bugün