Polemik & Kulis
18 Eyl 2012 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

HANGİ ÜNLÜ TELEVİZYON HABERCİSİ RADİKAL'İN HABER KOORDİNATÖRÜ OLDU? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Televizyon dünyasının ünlü habercisi artık Radikal'de. Usta isim gazetenin hem haber koordinatörü oldu, hem de köşe yazacak. O isim kim?

CNN Türk eski Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan, Radikal Gazetesi’nin yeni haber koordinatörü oldu.Radikal Haber koordinatörü Sefer Levent Hürriyet Gazetesi'ne transfer olarak Ekonomi Servisi Müdürlüğü'ne getirilmişti.

Bir süre önce CNN Türk’ten ayrılan Oğhan, yazılarıyla Doğan Grubu’na dönmüş oluyor.

Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’la el sıkışan Yavuz Oğhan, artık Radikal’de hem haber koordinatörlüğü görevinde bulunacak hem de köşe yazacak.

YAVUZ OĞHAN KİMDİR?

1993 yılında ATV’de "gece muhabiri" olarak göreve başladı. Tayfun Talipoğlu ile o dönem Türkiye’nin yakından takip ettiği ATV Kahvaltı haberlerinde yer aldı.

İngiltere’de dil eğitimi programına katıldıktan sonra binlerce kişinin hayatını kaybettiği Marmara Depremi’nde BRT muhabiri olarak izledi.

1999 yılı sonu ATV Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirildi, Eylül 2000 Star Televizyonunda Uğur Dündar’ın ekibinne dahil oldu. 2001’de CNN Türk Ankara Haber Müdürü olarak göreve başladı. 2007’de Ankara Temsilciliğine getirildi ve bu görevi iki yıl sürdürdü.

Başbakanlar Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’den TBMM Başkanı Köksal Toptan’a, bakanlar milletvekilleri, muhalefet liderlerine kadar pekçok siyasiyle gündem yaratan röportajlar yaptı.

Mehmet Ali Birand’ın Genel Yayın Yönetmenliği ile birlikte 2009 Ocak ayında CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevine getirildi. Erhan Karadağ ile birlikte haftalık Yedi/24 programını hazırlayıp sundu. Hafta içi her gün CNN TÜRK’te ekrana gelen Haber Toplantısı’nı yönetti...

Yavuz Oğhan’ın (17) Kardelen adında bir kızı ve 8 yaşında Eren adında bir oğlu var.




MEDYARADAR- ÖZEL