Polemik & Kulis
14 Ara 2015 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Hangi ünlü medya patronunun kardeşi okul aldı? İşte Mektebim Okulları'nın yeni ortağı

Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde yoğunlaşan 30 koleji Mektebim Okulları'na yeni bir ortak geldi.

Geçtiğimiz nisan ayında yüzde 20’ye yakın hissesi Suudi SEDCO’ya satılan Mektebim Okulları'nın yeni ortağı enerjiden inşaata hatta hatta otomotiv sektörüne kadar ayağı bulunan Star Medya Grubu'nun patronu Ethem Sancak'a ait Sancak Group oldu. Sancak’lar şirketin yüzde 30 hissesini satın alıyor.

30 koleji bulunan Mektebim Okulları yeni bir ortak aldı.Şirketin (Mektebim Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş.) yüzde 19,5 hissesi geçtiğimiz nisan ayında Saudi Economic and Development Company’e (SEDCO) satılmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, SEDCO’nun hissesi kısa zaman içinde yüzde 50’ye çıkacaktı.

Medical Park'ın da ortağı...
Yapılan yen anlaşmaya göre SEDCO’nun payı yüzde 30 seviyesinde tutulacak. SEDCO ile varılan yeni anlaşma sonrası yeni ortak alımına karar verildi. Buna göre şirketin yüzde 30’u, Medical Park’ın da ortaklarından Haydar Sancak’a satılıyor.Taraflar konu ile ilgili geçtiğimiz hafta cuma günü el sıkıştı. Ayrıntılı açıklamaların yarın yapılacak basın toplantısında duyurulması planlanıyor.

Haydar Sancak'ın başında bulunduğu Sancak Group ise, enerjiden inşaata, hayvancılıktan sağlığa bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Group bünyesinde Medical Park Hastanesi, rüzgar enerjisi lisansları, Ata Sancak Çiğ Süt İşletmesi, Sanport Gayrimenkul gibi şirket ve iştirakler bulunuyor.

40 yıl önce kuruldu 
Mektibim Okulları'nda payı yüzde 30 seviyesinde kalacak olan SEDCO, 1976 yılında Şeyh Salim Bin Mahfuz tarafından kuruldu. Cidde'de işe küçük bir ticaret ve inşaat yüklenici şirketi olarak başlayan şirket, yıllar içinde Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden birine dönüştü. Şeyh Salim daha sonra ülkedeki bankalarından National Commercial Bank'ın kurucusu ve başkanı oldu. Bu Suudi Arabistan'ın 1953'te kurulan ilk bankasıydı ve yıllar içinde Ortadoğu'nun en büyük finans kuruluşuna dönüştü.