Polemik & Kulis
09 Mayıs 2011 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

HANGİ ESKİ MEDYA PATRONU, AYDIN DOĞAN'DAN HANGİ GAZETESİNİ İSTEDİ? ALDIĞI YANIT NE OLDU?

Bir zamanlar bakanlar kurulunu belirliyordu; şimdi o da nehir kıyısında! VAROL ERSOY yazdı...

“Nehir kıyısında dinlenmek” deyimini Türk medyasına kazandıran kişi, Hürriyet’in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök…
Ertuğrul Özkök’ün, Hürriyet’teki parlak günlerinde hem en yakın arkadaşı olan, hem de en güçlü rakibi olan gazete yöneticisi ise kuşkusuz Sabah’ın eski Genel Yayın Müdürü Zafer Mutlu…
Sabah’ın başında olduğu günlerde kabineye girecek isimleri belirleyecek kadar etkili ve güçlü olan Zafer Mutlu, Dinç Bilgin’in başına gelenlerden sonra Sabah’tan ayrılarak Vatan’ı kurdu.
Vatan’ın Doğan Grubu’na geçmesinden sonra ise Vatan ve Milliyet’in “Medya Grup Başkanı” oldu…
Kaderin cilvesine bakın ki; Milliyet ve Vatan Gazeteleri’nin Demirören ve Karacan Grubu ortaklığına satılmasından sonra bugün o da bir zamanlar en dişli rakibi olan yakın arkadaşı Ertuğrul Özkök gibi “nehir kıyısı”ndaki yerini aldı…

Ertuğrul Özkök’ün hiç değilse günlük yazılarına devam ettiği düşünülürse; Zafer Mutlu’nun “nehir kıyısı”ndaki yalnızlığının daha düşündürücü olduğu net bir şekilde görülecek.

Peki; ne oldu da çalışma hayatı büyük başarılarla dolu bu eski medya patronu bugün deyim yerindeyse “sistem dışı” kaldı?

Bu sorunun yanıtı; bir zamanlar Vatan Gazetesi’nin izlediği muhalif yayın politikasında yatıyor.
Zafer Mutlu’nun “doğası gereği” hep muhalif olarak kalacağını düşünen iktidara yakın çevreler, onun medyada tekrar aktif bir pozisyonda olmasına sıcak bakmıyor.

Ama Zafer Mutlu “emeklilik” için çok genç olduğunu düşünüyor ve sistemdeki yerini tekrar almak için proje üzerine proje üretiyor.
Bunlardan en ilginç olanı ise; Aydın Bey’den bir gazetesini resmen istemesi…

Milliyet ve Vatan’ın DK’ya satıldığı haberini ABD’de tatildeyken öğrenen ve kendisinden habersiz gerçekleştirilen bu operasyona fena halde içerleyen Zafer Mutlu, güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre patronundan Posta Gazetesi’nin yönetimini istedi. Mutlu, Aydın Doğan'a "Verin Posta'yı yepyeni bir Sabah yapayım" teklifini götürdü. 
Ancak iktidarla ilişkilerini düzeltmek isteyen Aydın Doğan’ın bu talebe sıcak bakmadığı ve Zafer Mutlu’ya, “Sen sadece Posta’yla değil, bütün medya şirketlerimle ilgili bana danışmanlık yap” dediği, böylece Zafer Mutlu’yu en azından belli bir süre perde gerisinde tutmayı amaçladığı söyleniyor.

Zafer Mutlu’yu tanıyanlar ve Posta’yla ilgili talebinin geri çevrildiğini bilenler, onun kesinlikle pes etmeyeceğini ve her ne kadar “Yeni bir gazete çıkarmayı düşünmüyorum” dese de inceden inceye bunun için hesap kitap yapmaya başladığını belirtmeden edemiyorlar.

En çok konuşulan söylentilerden biri de; yaşanan son gelişmelerin Zafer Mutlu’yla eski patronu Dinç Bilgin’i tekrar yakınlaştırabileceği ve bu ikilinin yeniden “küllerinden birlikte doğmaya” karar verebilecekleri yolunda…

Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz.

VAROL ERSOY