Polemik & Kulis
29 Nis 2011 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

HANGİ DEV HOLDİNG MEDYADA BÜYÜMEYE KARAR VERDİ? SANER AYAR'I İŞİN BAŞINA GETİREN HOLDİNG NE YAPACAK?

Medyada rekabet artıyor. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri, Saner Ayar'ı medya grup başkanı olarak transfer etti.

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden Palmali Grup, Show TV'den 2 ay önce istifa ederek ayrılan Saner Ayar’ı medya grup başkanı olarak transfer etti.

Saner Ayar Palmali Grup’un medya grup başkanı ve yönetici ortağı oldu.

Azeri işadamı Mübariz Mansimov tarafından 1998 yılında kurulan Palmali Grup, hızla büyüyerek 12 yıl sonunda dünyanın 5. büyük deniz filosuna sahip oldu. 130 tankeri olan firmanın 45.000 çalışanı ver. Dünya petrollerinin önemli bir kısmı Palmali grup tarafından taşınıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türk vatandaşlığına geçen Mübariz Mansimov, Maltada olan şirket merkezini de İstanbul’a taşıyarak, Palmali’yi, Türk firması yapmıştı. Medya ile de ilgilenen Palmali Grup 2006 yılında radyo yayıncılığına başladı..

Türkçe müzik yayını yapan Pal FM’i ve yabancı müzik yayını yapan Pal Station’u kuran Palmali Şirketler Grubu, sürekli medyada yapılacak büyük alımlarla anıldı

Medyada büyüme kararı alan Palmali, nihayet düğmeye bastı. Saner Ayar’la masaya oturan Mübariz Mansimov, el sıkıştı. Saner Ayar bugün itibari ile, Palmali Medya Grubu’nda işe başladı.

Palmali Medya Grup Başkanı olarak atanan Saner Ayar, aynı anda yönetici ortak da oldu.

Peki Palmali Grubu medyada nasıl büyüyecek ?

Saner Ayar, ilk olarak radyo grubunu güçlendirecek ve yeni radyo alımlatı yapacak. İkinci hedef ise yeni uydu TV kanalları kurmak ve büyük bir ulusal kanalı satın almak. Saner Ayar çok iyi bildiği TV işinde çok iddialı ptojeler hazırladı. Üçüncü hedef ise internet sektöründe alımlarla ve yeni siteler kurarak büyümek. Özellikle video ağırlıklı sitelere ağırlık verilecek.

Yani özetle Palmali Grub Elektronik yayıncılıkta büyümeyi hedefliyor.