Polemik & Kulis
06 Eki 2023 14:31 Son Güncelleme: 06 Eki 2023 14:37

Halk TV’deki krizlere bir yenisi daha eklendi! Tüm WhatsApp gruplarından çıktı…

Halk TV’de art arda yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. Önce Ayşenur Arslan, bugün de Serhan Asker'in gözaltına alındığı Halk TV'de yeni bir gelişme yaşandı. Kanalın üst düzey bir ismi, tüm WhatsApp gruplarından ayrıldı.

Halk TV’deki krizlere bugün bir yenisi daha eklendi. Önce Ayşenur Arslan, bugün de Serhan Asker'in gözaltına alındığı kanalda yeni bir gelişme daha yaşandı.

GÖREV YERİNİ KALDIRDI

MedyaRadar’ın özel haberine göre Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, kanalın tüm WhatsApp gruplarından çıktı. Öte yandan Babaeker sosyal medya hesaplarındaki görev yerini kaldırdı.

YOL BOYUNCA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kurum içinde, haber merkezindeki emekçilere mobbing, bağırma ve azarlamasıyla ünlü olduğu konuşulan Bengü Şap Babaeker’in, dün akşam saatlerinde yaptığı telefon görüşmesinin ardından şoförü tarafından Marmaray’a bırakıldığı ve yol boyunca gözyaşı döktüğü de kulislerden sızanlar arasında…

RESMİ AÇIKLAMA HENÜZ GELMEDİ

Son zamanlarda Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun da radarında olan Babaeker’in ayrılığıyla ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BENGÜ ŞAP BABAEKER KİMDİR?

Bengü Şap Babaeker 1970 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Gazetecilik hayatına aile dostları, gazeteci ve siyasetçi Metin Işık’ın etkisi ve ailesinin de desteğiyle 1993 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. Yazılı basın serüveni kısa süre sonra Kanal 6’ya transferiyle son buldu. O tarihten bu yana, köklü televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü görevlerini yürüttü.

Kanaltürk, Habertürk, TV24 gibi yayın kuruluşlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra Haber Global televizyonu ve Independent Türkçe servislerinin kurucu yönetim kadrosunda yer aldı. Halk TV Haber Koordinatörü görevinden ayrılarak KRT TV’de Haber Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Son olarak ise Kasım 2022’de Halk TV Haber Yayın Yönetmeni olarak göreve getirildi.