Polemik & Kulis
16 Eki 2023 12:53 Son Güncelleme: 16 Eki 2023 12:57

Halk TV deneyimli isimle yolları ayırdı! ‘Dava’ detayı dikkat çekti…

Halk TV’den ayrılık haberi geldi. Kurum, deneyimli gazeteci ile ‘mesai saatlerini’ öne sürerek yolları ayırırken ‘dava’ detayı ise dikkat çekti.

Halk TV, bugüne kadar ANKA ve Cumhuriyet gibi kurumlarda üst düzey görevlerde bulunan Bora Erdin ile yolları ayırdı.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran Bora Erdin, raporlu olduğu halde ‘mesai saatlerine uymadığı’ gerekçesinin öne sürüldüğünü belirtirken ortaya çıkan dava detayı ise dikkat çekti.

DİKKAT ÇEKEN ‘DAVA’ DETAYI!

“Halk TV ‘mesai saatlerine uymadığım’ gerekçesi ile raporlu olduğum halde ofiste olduğum gün benimle yolları ayırdı” diyen Bora Erdin, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ancak işe başlarken mesaili değil daha çok ofis dışından çalışabileceğim konusunda anlaşmıştık. Gazeteciliğin çalışma şeklinde de bu var zaten. Aynı gün Selçuk Bayraktar’ın yaptığım iki haberle ilgili dava açtığını öğrendim. Halk TV bugün ise bu iki haberi sitesinden kaldırdı. Sağlık olsun”

 

Söz konusu kaldırılan haber ise şöyle:

 

BORA ERDİN KİMDİR?

1985 yılında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde doğan Bora Erdin; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladı. Üniversite eğitimi için Edirne’ye giden Erdin, Trakya Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun oldu.

Bora Erdin gazeteciliğe üniversite yıllarında yerel televizyon ve gazetelerde muhabirlik yaparak başkadı. Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelen Erdin, dergi haberciliğinin popüler olduğu dönemlerde sektör dergileri çıkarttı.

Gazeteciliğe Referans Gazetesi’yle devam eden Erdin, ardından Capital ve Ekonomist Dergileri’nde çalışmış, Capital ve Ekonomist Dergileri’ndeki görevinden ayrıldıktan sonra Sözcü Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak göreve başladı.

Ardından Cumhuriyet gazetesine Ekonomi Müdürü olarak atanan Bora Erdin, son olarak ise Halk TV’de görev alıyordu.

Erdin, Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’de yayınlanan, sokak satıcılarının kazancının araştırıldığı “Sokak İşi” ile Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin verdiği Ekonomi Basını Başarı Ödülüne layık görülmüştür. 2015 yılında Sözcü Gazetesi Özel Haberler ve İstihbarat Şefi olan Erdin, Kobani olaylarını, Soma faciasını ve Zeytin Dalı harekatını yerinde takip etmiştir.